25 C
Kotor

Slušaj online radio

Uživali u panorami Boke u noći punog mjeseca

Panorama Boke

U ovogodišnjem izdanju događaja „Nad Bokom po mjesečini“,  održanom u petak, šetalo je 70-ak posjetilaca iz Herceg Novog, Kotora,  Tivta i Budve. Kao i prethodne godine, kad je događaj ustanovljen,  obilaženi su vidikovci u okolini sela Kameno, povezani uređenim  pješačkim stazama.

Šetači su, podijeljeni u tri grupe, u pratnji  vodiča, obišli austrougarsku tvrđavu na Tajnom brdu, odbrambene  položaje iz doba JNA na uzvišenju Gručalica, te vidikovac pod brdom  Šilobod, na pješačko-biciklističkoj stazi, okosnici ovog noćnog  razgledanja hercegnovskog zaleđa. Pogled na veći dio Boke Kotorske, sa  svjetlima Herceg Novog i Tivta, uz istovremeni vidik na morsku pučinu,  nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nakon dvosatne šetnje, u kojoj je  mjesec tek na momente provirivao kroz oblake, grupe su se opet sjedinile  u skladnom prostoru porte Crkve Sv. Jovana na Kamenom, gdje je, uz  domaće priganice, čuveno kamensko vino i ostalo posluženje,  organizovana prigodna prezentacija „Mjesec i mjesečina u nauci i  narodnim vjerovanjima“.

Noćna šetnja -Panorama Boke

Ovom feštom hercegnovsko zaleđe je definitivno dobilo još jedno  atraktivno dešavanje sa svim preduslovima za uspješan rast narednih  godine, jer interesovanje je ovog puta bilo daleko veće od prisutnog  broja ljudi, umanjenog kišovitim vremenom koje je vladalo do samog  početka događaja. Svi koji i pored toga došli, sigurni smo da su se  vratili puni pozitivnih utisaka i dobrog raspoloženja.

Organizatori događaja su MZ Kameno-Žlijebi i Agencija za razvoj i  zaštitu Orjena, pomoć u vođenju je pružio planinarski klub  „Subra“, a u pripremi terena Komunalno stambeno preduzeće, dok su  organizaciju pomogli Opština Herceg Novi i Turistička organizacija  Herceg Novi.

Noćna šetnja -Panorama Boke

Naredni događaj na Orjenu predstoji već narednog vikenda kada će se  na Orjenskom sedlu odvijati manifestacija „Naš krš“.

Najčitanije