11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Vaterpolo i plivački klub “Primorac” slavi 99 godina od osnivanja!

Foto Kotor TV

Davne 1922. godine, 30. jula, osnovano je “Športsko društvo Primorac”, čiji je prvi predsjednik bio prof. dr Leopold Netović, koji je još 1909. donio prvi loptu u Kotor.

Primorac je živi simbol grada, čak i mnogo više od kluba. Potvrda toga brojne su generacije sportista i sportiskinja, kao i ostvareni uspjesi na evropskom i svjetskom nivou.

Nažalost, pozivanje na bogatu tradiciju uglavnom je deklarativnog karaktera, pa tako i ovaj datum već dugo ne zavrjeđuje pažnju onih čija je odgovornost primarna.

U cilju oživljavanja i vrjednovanja tradicije, Kotor TV je nedavno podnio inicijativu da se osnivaču kluba, profesoru Netoviću, podigne spomenik i da se gradskom banju da njegovo ime. Povodom obilježavanja jubilarne 100. godine, Kotor TV priprema nove inicijative koje će, vjerujemo, zadobiti pažnju Opštine i građana Kotora.

Stari naš, srećan rođendan!

GRADONAČELNIK JOKIĆ UPUTIO ČESTITKU PRIMORCU

Povodom 99 godina od osnivanja Plivačkog i vaterpolo kluba “Primorac”, gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić uputio je čestitku klubu.

“Za skoro jedan vijek, ovaj klub je iznjedrio brojne generacije sportista, ostvario vrhunske rezultate na evropskom i svjetskom nivou. Siguran sam da će “Primorac” proslavljajući jubilarnih sto godina, u svom bazenu moći da ostvaruje uspjehe iste i veće od onih na koje smo navikli u prošlosti”, kazao je Jokić.

“Srećan 99. rođendan simbolu Kotora”, poručio je Jokić.

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE VPSCG MIRZA KRCIĆ ČESTITAO PRIMORCU 99 GODINA POSTOJANJA

Predsjednik Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Mirza Krcić, čestitao je kotorskom Primorcu 99. godina od osnivanja.

“Neka nas ovaj datum napomene da bude veća obaveza svih nas Kotorana da se sa više ljubavi i pažnje posvetimo i djelujemo za boljitak i prosperitet VPK Primorac”, kazao je u čestitki Krcić.

Izvor:Kotor TV

Najčitanije