10 C
Kotor

Slušaj online radio

Vaterpolo Kup Zapadnog Blakana na Škveru: Jadran podrška u razvoju klubovma regiona

Jadran – Vaterpolo Kup Zapadnog Blakana na Škveru

Hercegnovski plivački vaterpolo klub Jadran Carine realizovao je, od 6. do 8. septembra, projekta regionalne saradnje, “Western Balkans Water Polo Cup” za vaterpoliste 2006/2007 godište, zajedno sa VK Vojvodina, PK Skopje i VK Banja Luka koji je podržao Fond za Zapadni Balkan. Održane su aktivnosti predviđene projektom – predavanja za mlade vaterpolo ekipe, treninzi i utakmice. Dječacima je predavanje o zdravom sportskom načinu života održao doktor Vladimir Dedović.

Diplome su učesnicima na kraju takmičenja dodijelili Ksenija Vukmirović ispred Fonda za Zapadni Balkan, ispred Jadrana direktor kluba Miloš Mračević, Vladimir Gojković i trener Petar Radanović.

Jadranovom realizacijom projekta ostvaren je glavni cilj – povezivanje mladih vaterpolo klubova radi sticanja iskustva i znanja, koji će mladim igračima neprocjenjivo značiti i promocija vaterpola među najmlađima.

Takođe, uspostavljanje i razvoj regionalne saradnje koja je, prije svega, usmjerena na one najmlađe koji su nosioci budućnosti.

Predavanje

Podsjećamo, direktor plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine Miloš Mračević i direktor Fonda za Zapadni Balkan Gjergj Murra potpisali su 23. maja, u Tirani, Ugovor o donaciji Fonda. Time je podržana ideja Jadrana za povezivanje četiri kluba iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Potpisivanjem ugovora Jadran je postao jedan od ambasadora misije Fonda za Zapadni Balkan, namjenjen uspostavljanju i razvoju regionalne saradnje među ljudima i institucijama. Uz sportske uspjehe,  doprinosi i društvenom razvoju lokalne zajednice.

Najčitanije