19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Vaterpolo u Tivtu – novi početak ili evociranje uspomena…

Revijalnom utakmicom kombinovanih sastava veterana i mladih snaga, u srijedu je u Tivtu na simboličan način obilježeno postavljanje vaterpolo igrališta na staroj lokaciji Gradskoj plaži ispod bivšeg restorana “Pod lozom”.

Vaterpolo igralište donacija je vaterpoliste Vjekoslava Paskovića, hotela “La Roš” i tivatske kompanije “Una”.

Bila je ovo jedinstvena prilika da se susretnemo sa bivšim vaterpolistima tivatskih klubova PVK “Neptun” PVK “Lastva, PVK “Tivat” koji nažalost ne postoje godinama.

Među veteranima, koji su se sa sjetom prisjetili prošlih vremena, neki su i zaigrali, najstariji Vlatko Grbac (83), Milan Marinić  (76), Ivica Điki Pasković, Cankar, Stipanić, Deković, Medvidović, Ševaljević, Nikolić, Marković…

Vaterpolo Tivat veterani 2023 – foto R. Stjepčević Boka News

Podršku  su dali i legende svjetskog vaterpola Mirko Vičević, Nikola Janović  Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković…

Kako smo čuli ovo je bio prvi korak u formiranju novog kluba, vaterpolo škole za tivatske mališane.

Ostaje da se nadamo da neće sve ostati na ovoj inicijativi i evociranju uspomena.

Vaterpolo Tivat 2023 – foto R. Stjepčević Boka News

Činjenica je da je Tivat jedan od najbogatijih gradova u Crnoj Gori, jedini grad u Boki Kotorskoj koji nema zatvoreni bazen, pa do danas ni otvoreno plivalište za treniranje makar ljeti. Bilo je dosta obećanja ali ništa nije urađeno za sve ove godine. Bez zatvorenog bazena koji više nije tako skup za jednu Opštinu kao što je Tivat teško da će se ovaj sport nastaviti razvijati u ovom gradu. Prisutne je ohrabrilo prisustvo predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića, jer kako smo čuli u pitanju je samo dobra volja, Tivtu i omladini treba zatvoreni bazen, grad ima finasijske mogućnosti za takav projekat, pa makar i balon za novi početak.

Podsjetimo, zatvorene bazene odavno imaju Herceg Novi, Kotor, Budva, Nikšić, Podgorica, u susjedstvu Dubrovnik, Trebinje…

Najčitanije