16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Veče antropološkog filma u Risnu – “Muzika svijeta”

Risan – foto Boka News

Nevladina organizacija “Medaur” Risan-Društvo za njegovanje kulturne baštine Risna, u subotu 2. jula u 20 sati i 30 minuta, u dvorištu palate Ivelić organizuje veče etnološkog i antropološkog filma pod nazivom “Muzika svijeta”.

Na programu, po selekciji proslavljenog režisera Vladimira Perovića, naći će se četiri filma i to: TIBETANKA, Huakin Đin, Kina; SANZIANA, Zvezdana Stanojević, Srbija; OD KRŠANA DO PEROJA, Igor Bezinović, Hrvatska i CRVENA MARAMICA, Lejla Toprak, Turska.

“Ovim programom želimo sugrađanima i zainteresovanoj publici predstaviti kulturu, tradicionalnu muziku i instrumente iz raznih krajeva svijeta.  Događaj predstavlja nastavak već održane večeri u septembru 2021. godine pod nazivom Običaji svijeta, na kome su prikazani takođe filmovi po selekciji režisera Perovića. Ujedno, oba programa predstavljaju najavu budućeg Festivala etnološkog i antropološkog filma Risan koji će se organizovati u septembru i na kome će publika imati priliku da se upozna sa raznovrnošću kultura, tradicija, vjerovanja i načina života raznih naroda. Cilj nam je da ovim programom, kao i brojnim planiranim budućim aktivnostima, damo svoj doprinos kulturnoj ponudi našeg grada”, poručuju iz Nevladine organizacije “Medaur” Risan.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije