16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Veče Jazz-a u Risnu

Jazz u Risnu

NVO ‘’Medaur’’ Risan – Društvo za njegovanje kulturne baštine Risna organizuje “VEČE JAZZ-A” u subotu 16.jula u 21 sat u Risnu.

Koncert će se održati u dvorištu palate Ivelić i nastupiće džez duo Sanja Raičković, vokal i Milorad Šule Jovović, klavijaturista.

Sanja Raičković je diplomirala teoretski odsjek na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Preko 20 godina nastupa kao vokalni izvođač sa najboljim crnogorskim muzičarima. Nastupala je na svim džez festivalima i radionicama u Crnoj Gori, pozorišnim festivalima, televizijskim emisijama i projektima, a ostvarila je saradnju i sa istaknutim muzičarima iz inostranstva i regiona. Radila je kao muzički urednik u radiju, godinama kao profesor muzičke kulture.

Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava „Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari. Podgorički džez gitarista, radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a, do hard bop-a i funk-a. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, među kojima su i oni internacionalnog kalibra.

Pozivamo sve zainteresovane da zabave uz prijatne zvuke džez muzike, poručuju iz NVO “Medaur” Risan – Društva za njegovanje kulturne baštine Risna.

Najčitanije