22 C
Kotor

Slušaj online radio

Veče sjećanja na Dragoljuba Đuričića

Veče sjećanja na Dragoljuba Đuričića

Veče sjećanja na velikog muzičara Dragoljuba Đuričića biće održano sutra u 20 sati u hercegnovskoj Dvorani Park. Programom iz dva dijela obilježiće se tri godine od njegove smrti.

U prvom dijelu programa pod nazivom “Veče na velikog čovjeka” biće emitovan dokumentarni film Bobana Jovanovića u kome će o Dragoljubu Đuričiću govoriti Vlatko Stefanovski, Bodan Arsovski i Kokan Dimuševski ( Leb i sol), Žika Jelić (JU grupa) Rambo Amadeus, Bilja Krstić (Bistrik), Petar Peca Popović rok novinar Ivan Ivačković rok novinar i kum Dragoljuba Đuričića Boban Jovanović, novinar i producent dr Aleksandar Ljuboja, ljekar koji je proveo posljednje dane pored Dragoljuba.

U drugom dijelu programa biće održan koncert Kokana Dimuševskog pod nazivom „Sjećanje na velikog čovjeka“. Kokan Dimuševski je svirao zajedno sa Dragoljubom u grupi Leb i SoL, a prošle godine je objavio solo album koji je hrvatska kritika proglasila za „Najbolju Jazz ploču stoljeća“ na kom za nalazi kompozicija „Rememberance of a great man” posvećena upravo Dragoljubu Đuričiću.

Najčitanije