30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Velika potražnja za radnicima u Sloveniji

Slovenija

Na portalu za pretragu poslova MojeDelo.com izlistan je rekordan broj oglasa za posao u Sloveniji.

Trenutno 900 poslodavaca uz njihovu pomoć traži gotovo 5.000 novih zaposlenika.

Portal MojeDelo.com u priopćenju je naveo da su u razdoblju prije korone imali oko 2000 oglasa za posao. Tijekom epidemije covida-19 taj je broj nakratko pao na 700, a potom se opet popeo na 2000.

U posljednjih nekoliko mjeseci imali su rekordan broj oglasa, ukupno gotovo 5000.

„To znači da je ponuda u potpunosti nadmašila potražnju“, rekla je Nika Rakonjac, voditeljica marketinga portala MojeDelo.com.

Prema portalu, potrebe poslodavaca premašile su ponudu na tržištu rada, posebice u informatičkoj oblasti i deficitarnim zanimanjima. Ove godine, prema njihovim podacima, deset najtraženijih profila su proizvodni radnik, prodavač, skladištar, komercijalist, strojar, inženjer strojarstva, mesar, informatičar, električar i kuhar.

U odnosu na prošlu godinu veća je potražnja za inženjerima strojarstva i kuharima, dok je potražnja za prodajnim savjetnicima i prodajnim predstavnicima smanjena, pokazuje usporedba portala.

„Velike potrebe za novim zaposlenicima pokazale su se i na dva sajma karijera u organizaciji MojeDelo.com u Banjoj Luci i Sarajevu, gdje se čak 35 slovenskih tvrtki predstavilo tražiteljima posla u BiH. Slovenski poslodavci su tražili deficitarna zanimanja i u Bosni, uglavnom tehničke prirode”, dodala je Rakonjac.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije