20 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliko nevrijeme poharalo Jadran, ostrva odsječena

jugo Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nevrijeme je zahvatilo Jadran, a jako jugo koje puše i do 110 kilometara na sat te kiša stvaraju probleme – otoci su odsječeni od kopna, zatvorene su neke ceste, u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije.

Izdano je crveno i narančasto upozorenje, a na udaru su Istra, Kvarner, Gorski kotar i jug Hrvatske.

Sve je više izvještaja o srušenim stablima i izlijevanju mora na rive. U Dubravi kod Šibenika ni stoljetna stabla nisu imala šanse. U Dubrovniku je pak zbog najavljenog nevremena na snazi visok stupanj pripravnosti. Zbog velike količine kiše moguće su i bujične poplave. – piše HRT

Na udaru su Istra i Kvarner, Lika i Gorski kotar, ali i jug Hrvatske. Očekuju se velike količine kiše – od 50 do 150 litara po četvornom metru, i to ponajprije u Dalmaciji, unutrašnjosti Dalmacije i gorskim krajevima. Glavnina kiše očekuje se ove noći te s ponedjeljka na utorak.

Kiša i jak vjetar usporavaju promet i vozi se uz ograničenja brzine na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na cijeloj dionici između tunela Mala Kapela i naplate Karamatići. Zbog jakog vjetra uz ograničenje brzine vozi se i na autocesti A10 na dionici od Čarapina do čvora Ploče.

U prekidu su pojedine trajektne, brodske i katamaranske linije.

Najčitanije