16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Vi i Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u borbi za zdrav život”

CDPR

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete Crne Gore, Ministarstva zdravlja Crne Gore i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore organizuje sutra (12. mart) izložbu postera „Vi i Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u borbi za zdrav život”.

Pola vijeka duga je tradicija postojanja ovog društva i to je povod da izložbom podsjete na početak formiranja društva, aktivnosti i cilj njihovog rada.

-Biće izloženi posteri koje je CDPR uradilo za osamnaest proteklih godina rada, a koji se odnose na petnaest održanih Konferencija o kontroli pušenja, jubilejima CDPR-a (petnaest godina) i starog Društva Crne Gore za borbu protiv raka (pedeset godina), kao i oni koji se odnose na Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda koji je stupio na snagu 10. avgusta 2004. godine. Izložba pored edukativnog značenja u borbi protiv raka i pušenja kao jednog od osnovnih i najznačajnijih uzroka njegovog nastanka, ima svrhu da podsjeti javnost na proljeće 1967. godine i početak aktivnosti, kao i pionire u borbi protiv raka u Crnoj Gori.

Izložba će sutra (12. mart) u KIC-u „Budo Tomović” u Podgorici u 19 sati, otvoriti pomoćnik ministra zdravlja dr Miro Knežević.

Najčitanije