20 C
Kotor

Slušaj online radio

VIDEO: Nevjerojatne snimke nasukavanja kineskog bulkera

nasukavanje-bulker

Kineski bulker koji je plovio u području Šangaja i rijeke Yangtze prošlog se tjedna nasukao na valobran. Srećom, nitko nije ozlijeđen i nije došlo do zagađenja, no nasukavanje ovog broda postalo je prava lokalna atrakcija, a internetom su se proširile fotografije broda koji se gotovo trećinom svoje dužine ‘popeo’ na valobran.

Odjel za pomorstvo u Nantongu izdao je obavijest o nasukavanju riječnog bulkera Chang Neng 6588, dugog gotovo 100 metara, koji se nasukao u ušću rijeke Yangtze. Incident se dogodio 31. kolovoza, nešto iza 10:00 sati po lokalnom vremenu, a bulker u trenutku nasukavanja nije prevozio teret, navodi The Maritime Executive.

Odjel za pomorstvo Nantong izvijestio je da nema utjecaja na brodski promet rijekom. Brod se nasukao kod popularnog lokalnog svjetionika na nasipu Longzhaoyan. Premda nisu objavljeni detalji o tome kako je došlo do nesreće, lokalni mediji izvijestili su da je krivac za nesreću umor članova posade. Svakako, fotografije broda koji se gotovo trećinom svoje dužine nasukao na valobran preplavile su internet i društvene mreže.

Najčitanije