9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

VIDEO: Putnički brod izgorio i potonuo kod Galapagosa

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Salvage and wreck (@salvage_and_wreck)

Katamaran CORMORANT 1, na kojemu se nalazilo 15 turista i deset članova posade, zapalio se i potonuo kod otočja Galapagos.

Srećom, kako su priopćile vlasti Ekvadora, svi turisti i članovi posade spašeni su s gorućeg putničkog broda koji se zapalio jučer, 11. svibnja.

Ekvadorska mornarica priopćila je kako je obližnje plovilo pomoglo pri spašavanju putnika i posade nakon što je posada Cormoranta I prijavila požar u strojarnici. Brod, koji je ove godine uredno prošao sve inspekcije, potonuo je oko 7 sati ujutro, javlja Salvage and Wreck.

Prema priopćenju lučke uprave, na brodu su se nalazili državljani SAD-a, Kanade i Ekvadora. U priopćenju mornarice stoji da su evakuirani i prebačeni u Puerto Ayora na otoku Santa Cruz kako bi im se pružila medicinska pomoć.

Mornarica je pokrenula plan za sprečavanje onečišćenja u slučaju izlijevanja goriva. No, iz Uprave Nacionalnog parka Galapagos odbacili su mogućnost zagađenja okoliša, navodeći da je gorivo izgorjelo zajedno s brodom. Istraga je u tijeku.

Najčitanije