23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Vikend programa u čast Praznika grada

Herceg Novi foto TO HN

Pred nama su dani ispunjeni programima povodom Dana opštine Herceg Novi i Dana oslobođenja grada, 28. oktobra.

Izložba fotografija Miloša Samardžića biće otvorena večeras, 25. oktobra u foajeu Dvorane „Park“ u 19 sati. Odmah nakon izložbe, u 20 sati u velikoj sali će biti održan koncert „Gradu u čast“ Kulturno – umjetničkog društva „Sloga“.

Subotu, 26. oktobar obilježiće podizanje nove zastave grada na Toru, koje je planirano u 11 sati. Tim povodom u centru grada će biti postavljena izložba o novim gradskim simbolima, a na Trgu Nikole Đurkovića upriličen muzički program i novska trpeza.

Istog dana je na programu koncert „Novljani Novom“, od 19 sati u Parku „Boke“.

Za svoj grad pjevaće novski muzičari: Vlado Georgiev, Egzodusi, klape Stari kapetan i Castel Nuovo, ženska vokalna grupa Lira, vokalno-instrumentalni sastavi La Rosa i Kaldana, Iva Kostić i bend Kuplung.

Dan sporta i mladih u nedelju

Nedelja, 27. oktobar biće posvećen programima za mališane i promociji sporta.

Trka oslobođenja, u kojoj će učestvovati osnovci iz novskih škola počeće u 13 časova kod vile „Galeb“, a krajnje odredište je Titova vila. Okupljanje je planirano pola sata prije starta trke.

Nakon Trke oslobođenja i dodjele zahvalnica, učesnici će se „Stazom zdravlja“, kroz park Instituta „Dr Simo Milošević“ uputiti ka Sportskom centru „Igalo“, gdje u 14 sati počinje javni sportski čas.

Javni sportski čas biće prilika da predstavnici sportskih klubova sa teritorije grada mališanima prikažu desetak različitih sportova, predstave im pravila i tehnike, pokažu vježbe, ali i istaknu značaj bavljenja sportom. Planirano je da program traje do 16 sati i svi zainteresovani pozvani su da se pridruže.

Istog dana biće održan i Kup oslobođenja Herceg Novog u gimnastici, u fiskultunoj sali Osnovne škole „Milan Vuković“, od 10 sati, a organizator je Gimnastički klub

Od 26. oktobra sanacija Njegoševe ulice, od „Galeba“ do hotela „Kukoljac“

Radovi na asfaltiranju Njegoševe ulice počeće sjutra. Glavna novska ulica biće sanirana na dionici od „Galeba“ u Igalu do hotela „Kukoljac“ na Toploj.

Radovi će početi u 9 sati. U periodu izvođenja radova biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila na dionici od „Galeba“ do „Novljanke“. Trasa gradskog prevoza biće prilagođena toj privremenoj izmjeni režima saobraćaja.

Molimo građane da do momenta početka radova pomjere vozila parkirana na ovoj dionici, kako bi pomogli da posao bude nesmetano i brzo završen.

Tokom narednih dana uslijediće i radovi na više dionica puteva u drugim dijelovima grada: dvije u Srbini, u naselju Orlovina i oko tvrđave Španjola, u ulici Lalovina na Kamenarima, kao i na poluostrvu Luštica gdje će biti sanirana postojeća trasa puta Oblatno-Mardari, u dužini oko dva kilometra, te oštećenja kolovoza u selu Zabrđe.

Ukupna vrijednost svih pomenutih radova, u četiri različita dijela opštine, iznosi oko 200.000 eura.

Najčitanije