12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Vjekoslav Pasković novi je trener VPK “Primorac”

Foto VK Primorac

Proglašen je za najboljeg sportistu Crne Gore 2009. godine, kada je sa Primorcem osvojio Ligu šampiona. Kao član juniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore bio je prvak svijeta u Napulju 2004. godine, pa u Argentini samo godinu dana kasnije. Kao standardni član reprezentacije Crne Gore, u tri navrata je nastupao na Olimpijskim igrama. U državnom timu osvojio je zlatnu medalju na Univerzijadi 2007. godine, a sa dvije Svjetske lige vratio se opet sa medaljama-srebrnom i bronzanom. Sa tri različita evropska šampionata vratio se sa zlatnom medaljom. Sa dva evropska prvenstva donio je srebro. Nacionalna prvenstva je osvajao i sa Budvanskom rivijerom, kao i sa turskim Galatasarajom. Svojim najznačajnijim odlikovanjem smatra Orden crnogorske zastave prvog stepena. Za reprezentaciju je odigrao 224 utakmice i postigao 172 gola.

On je Vjekoslav Pasković i ponovo ćemo ga gledati u Primorcu, ovoga puta kao šefa stručnog štaba.

„Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Primorca Siniši Kovačeviću na neočekivanom pozivu i na slatke muke na koje me je stavio prije nekih desetak dana. Dobro sam upoznat sa funkcionisanjem kluba i da je nakon 13 godina klub stabilan finansijski, da su svi uslovi obezbijeđeni kako za starije tako i mlađe kategorije. Hrabri činjenica da nakon toliko vremena klub funkcioniše na jedan ovakav način. Nijesam želio da donesem neku ishitrenu odluku, jer su emocije bile pomiješane, ali čast je ponovo biti dio sportskog kolektiva sa kojim sam doživio najljepše trenutke u karijeri,“ najprije je kazao Pasković. On je dodao da će svoje dugogodišnje iskustvo i znanje prenijeti na ekipu kako bi se ispunili ciljevi. Kraj godine, a za našeg Vjeka neki novi početak koji on vidi kao priliku da se dobro upozna sa ekipom i da se vidi šta je funkcionisalo dobro, a šta nije kako bi se popravilo. ,,Hoću da znaju moje želje, da vidim njihove kvalitete i da zajedno krenemo u neku novu priču. Najbolja stvar trenutno je što imamo dovoljno vremena jer je prva sljedeća utakmica sredinom marta do kad moramo ući u najbolju formu“, ističe Pasković. Kako nam je kazao, za klub je uvijek dobro kad ima što više reprezentativaca, a VPK Primorac ih ima pet.

,,Biće značajno njihovo iskustvo po povratku sa Svjetskog prvenstva krajem februara kada krećemo dalje ka ostvarivanju primarnog cilja u ovoj sezoni-povratak u prvu Regionalnu ligu. Smatram da je Primorcu tamo mjesto, jer nakon sjajnih partija u Eurokupu, ne omalovažavajući nikoga, Primorac itekako zaslužuje mjesto u A Regionalnoj ligi. Za kraj sezone, Primorac igra tri utakmice sa hercegnovskim Jadranom koji nam je uvijek bio motivacija više. ,,I 2006. su oni bili favoriti pa smo mi preuzeli kormilo. Moguće da ih nakon finala Kupa i dalje vide kao favorite, što ne mora da znači. To samo mora biti dodatni motiv naročito mlađim igračima sa kojima ću se susresti prvi put“, zaključio je Vjekoslav Pasković.

Vjekoslava Paskovića ne treba posebno predstavljati, ali, nakon odlaska Zorana Maslovara, zašto baš on pitali smo predsjednika Kovačevića koji je kazao da je to igrač poznat i svjetskoj i crnogorskoj javnosti. ,,Igrač koji je bio dio ekipe kada je Primorac osvojio Ligu šampiona, bez njega reprezentacija Crne Gore nije osvojila ni jednu medalju. Siguran sam da će na najbolji mogući način iskoristiti pruženu šansu, prenijeti pobjednički duh na ekipu, ali i donijeti osvježenje ekipi koja je pokazala da može da igra sa evropskim ekipama. Nove ideje i znanje koje on svakako posjeduje neophodne su nam za povratak u prvu ligu i Prvenstvo Crne Gore protiv Jadrana“, kazao je Kovačević.

 /VPK PRIMORAC/

Najčitanije