9.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlada da vrati opštini Budvansku rivijeru

Budvanska rivijera

U podgoričkom Privednom sudu mogao bi da počne jedan od najvećih sudskih procesa, kojim bi se Opštini Budva vratila stotinu miliona EUR vrijedna imovina.

Tu imovinu je Vlada, kako pišu Vijesti, prije dvije i po decenije nepravedno oduzela, prepisujući na sebe vlasništvo u tadašnjoj Hotelskoj grupi Budvanska rivijera.

Sekretarijat za zaštitu imovine, kako je podgoričkom listu potvrđeno, odgovorio je Privrednom sudu da prihvata da bude umješač na strani tužioca – budvanskog nevladinog udruženja Građanska akcija, koje je podnijelo tužbu za utvrđivanje ništavnosti sporazuma o prenosu akcija sa HTP Budvanske rivijere na Vladu od 15. maja 1997. godine.

Kako se navodi u dopisu, koji potpisuje zamjenik sekretara za zaštitu imovine, Đorđe Zenović, s obzirom na to da je Privredni sud odbio da im omogući uvid u spise, Opština je prihvatila da za sada bude umješač na strani tužioca, a nakon uvida će se odlučiti na koji način će nastaviti sudski proces. Ročište je zakazano za četvrtak.

”Opština će pristupiti raspravi u svojstvu umješača na strani tužioca. Međutim, s obzirom na to da sud nije postupio po našem zahtjevu, odnosno nije nam dostavio kompletne spise predmeta kako bismo mogli da se precizno izjasnimo u pogledu pravnog interesa Opštine Budva za priključenje u svojstvu mješača, kao i da se izjasnimo u pogledu tužbe, odgovora na tužbu i svih ostalih pitanja, to zadržavamo pravo da nakon što se priključimo u predmetni sudski postupak, ostvarimo pravo na kopiranje spisa predmeta, kao i pravo da se izjasimo na tužbu i cjelokupni tok sudskog postupka”, navodi se u dopisu Zenovića.

Predsjednik Građanske akcije, Božidar Vujičić, je ranije Vijestima saopštio da je sporazum ništavan, jer je zaključen suprotno članu 2 stav 1 tačka 20 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Izvor:Mina

Najčitanije