15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlada usvojila zaključak Morskog dobra o hitnoj nabavci tri trajekta

Trajekt Vasilije – foto Boka News

Vlada Crne Gore je 10. aprila 2023. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u vezi postupka nabavke preostalih neophodnih trajekata za nesmetano funkcionisanje saobraćaja na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane.

U dokumentu Morskog dobra koji potpisuje direktorMladen Mikijelj navedeno je da je neophodno da Vlada usvoji zaključke:

“Zadužuje se Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore da sprovede hitan postupak javne nabavke kupovine tri trajekta, odnosno pregovarački postupak bez prethodnog objavljivanja poziva za nadmetanje, u skladu sa članom 59 stav 1 tačka 3 Zakona o javnim nabavkama, kako bi se obezbijedio kontinuran i nesmetan prevoz trajektima na relaciji Kamenari – Lepetane”, navodi se u Informaciji JP za upravljanje morskim dobrom u vezi postupka nabavke preostalih neophodnih trajekata.

Iz JP za upravljanje morskim dobrom podsjećaju da trrenutno na saobraćajnoj liniji Kamenari – Lepetane saobraćaju dva trajekta ukupnog kapaciteta 80 vozila, pa se trenutno nesmetano odvija protok vozila i putnika, bez većih kolona i zastoja na trajektnim prilazima.

“S obzirom da je na pragu turistička sezona, a da je broj vozila koji koriste ovu trajektnu liniju konstantno u porastu, ova dva trajekta ubrzo neće biti dovoljna da obezbijede nesmetano odvijanje saobraćaja”, navodi se u Informaciji JP za upravljanje morskim dobrom.

Kako su dodali, sredstva za finansiranje predmetne nabavke, obezbijeđena su Izmjenom Plana korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2023. godinu, koju je Upravni odbor Javnog preduzeća usvojio 28.02.2023. godine, a na koju je Vlada Crne Gore dala saglasnost 16.03.2023. godine.

Izvor:CdM
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije