26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

U susret Dječijoj nedjelji: “Vodimo vas u gusarsku pustolovinu!”

“Vodimo vas u gusarsku pustolovinu!”

U susret Dječijoj nedelji, a povodom Dana evropske baštine 2020, koji se organizuju na temu ,,Baština i obrazovanje”, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u saradnji sa JU Pomorskim muzejom Crne Gore iz Kotora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, organizuju u utorak i srijedu,  29. i 30. septembra zabavno-edukativnu manifestaciju „Vodimo vas u gusarsku pustolovinu“ .

U Pomorskom muzeju Crne Gore u utorak 29. 09. 2020. u 11 sati bibliotekarska savjetnica Jelena Vukasović, viša bibliotekarka Danijela Nikčević i dokumentaristkinja Dijana Đurašković govoriće djeci o romanu ,,Mali pirat’’ Anta Staničića i o istorijskom liku, poznatom turskom  osvajaču i piratu Hajrudinu Barbarosi.

Pokazna radionica o izradi drvenih barki u Boki Kotorskoj održaće se u srijedu 30. 09. 2020. Brodić iz Parka slobode kreće u 10:30 sati do radionice profesora Srednje pomorske škole Vitomira Vujovića  na Prčanju i  predsjednika NVO ,,Kamelija’’ Romea Mihovića u Stolivu.

Zainteresovana djeca uzrasta od 9 do 12 godina mogu se prijaviti  za učešće na radionicama do 28. 09. 2020. u 14 sati na mejlove: biblioteka.ko@gmail.com, biblioteka@museummaritimum.com i na fb strani Gradske biblioteke i čitaonice Kotor https://www.facebook.com/bibliotekakotor.

Broj mjesta je ograničen u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i NKT-a.

Najčitanije