30 C
Kotor

Slušaj online radio

Vujanović: Nastaviti investicije u Porto Montenegro

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, kazao je da očekuje nastavak investicija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), s ciljem razvoja marine i turističkih kapaciteta u kompleksu Porto Montenegro.

Vujanović
Vujanović u Abu Dabiju

Predsjednik, Vujanović boravi u Abu Dabiju, gdje se sastao sa Muhamedom Bin Zajed Al Nahijanom, krunisanim princom i predsjednikom Izvršnog savjeta Abu Dabija.

“Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje krunskom princu UAE za kontinuirani i snažni lični doprinos uspostavljanju i unapređenju ukupnih odnosa UAE sa Crnom Gorom. Među brojnim projektima koji su u Crnoj Gori realizovani predsjednik je izdvojio Capital Plazu u Podgorici i Porto Montenegro u Tivtu. Iskazao je očekivanje daljeg investiranja u razvoj marine i turističkih kapaciteta u Porto Montenegro čime će ovaj kompleks sačuvati svoju visoku prestižnost i doprinositi kvalitetu ponude turizma Crne Gore”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika.

Vlasnik Capital Plaze je, kako je saopšteno, nedavnim otvaranjem prestižnog hotela pokazao da ovaj najveći poslovno-stambeno objekat u Crnoj Gori svojim novim sadržajima obezbjeđuje dodatne vrijednosti.

“Predsjednik je ukazao je na značaj kreditne podrške za završetak regionalnog vodovoda koji je obezbijedio kvalitetno snabdijevanje našeg primorja. Takođe i kreditne podrške za poljoprivredu koja je kroz jačanje mogućnosti razvoja prerađivačkih kapaciteta dao veliku šansu razvoju poljoprivrede. Krunski princ UAE Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahijan saglasio se da je kvalitet dosadašnje uspješne saradnje garancija njenog daljeg unapređenja u uvjerenju da će ekonomska saradnja biti temelj ukupnih odnosa dvije države”, navodi se u saopštenju.

/rtcg/

Najčitanije