9 C
Kotor

Slušaj online radio

Vukasović: Kanalizacija kroz Prčanj i Stoliv krajem godine, na ljeto prvi vodovod u Donjem Grblju

Ognjen Vukasović

– U drugoj polovini ove godine očekujemo početak radova na projektu kanalizacije, koji je kapitalan za naš grad. Odmah nakon usvajanja Budžeta Opštine raspisaćemo tender za izgradnju sekundarne mreže vodovoda za pet sela Donjeg Grblja (Vranovići, Pobrđe, Lješevići, Glavatičići, Bigova), koja bi trebalo prvi put u svojoj istoriji da dobiju vodu sa vodovodne mreže- kazao je za Boka News Ognjen Vukasović, sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Kotor.

Jedino Opština može da radi objekte komunalne infrastrukture i u tim okvirima radimo primarnu vodovodnu mrežu, koja će ići do objekata “Bigova Bay”. Na primarnu vodovodnu mrežu, čije je izvođenje u toku, a koja će se završiti do maja, radiće se i sekundarna vodovodna mreža za ovih pet sela. Očekujemo da će vodu dobiti do kraja ove godine, u zavisnosti od dinamike radova, objasnio je Vukasović.

Fjord i Rivijera i dalje ruglo

Opština nema ingerencija na privatnim površinama kakve su kod bivšeg hotela “Fjord” i bivše fabrike “Rivijera”, koje se nalaze u najatrakivnijem dijelu Bokokotorskog zaliva.

-Mi ne možemo da određujemo šta će da se radi na tim lokacijama, ne možemo da utičemo na investiture kada će, na koji način i kojom dinamikom će realizovati svoje nekretnine. Ono što možemo je da im obezbijedimo dokumentaciju u dijelu izdavanja urbanističko-tehničkih uslova, tj. praćenja primjene propisa u vezi poštovanja uslova konzervatorskih mjera, kazao je Vukasović.

/Mirjana D. Popović/

Najčitanije