12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Wizz Air smanjuje letove u regionu zbog nedostatka osoblja

wizz plane

Wizz Air smanjuje broj operacija na brojnim svojim odredištima u bivšoj Jugoslaviji do početka do sredine oktobra  zbog nedostatka raspoložive posade.

Avio prevoznik prvenstveno će smanjivati frekvencije za jedan let nedeljno, ostavljajući brojne rute sa samo jednom nedeljnom rotacijom. Avio kompanija rješava problem nedostatka posade pokretanjem hitne akcije zapošljavanja u Skoplju, Beogradu, Sarajevu i Tuzli, piše Ex-Yu Aviation News. Takođe je ugovorio ACMI (avion, posada, održavanje i osiguranje) zakup kako bi osigurao dovoljan broj članova posade. Avioni ostaju dostupni, a broj se još treba vratiti floti. Avio prevoznici kao što su GetJet, Titan Airways i HiFly obavljali su letove Wizz Aira.

Pogođene su usluge iz Skoplja, Beograda, Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Splita, Dubrovnika i Ohrida. Iz Skoplja avio prevoznik smanjuje frekvencije na letovima za Barcelonu, Berlin, Kopenhagen, Göteborg, Hannover, Nürnberg, Skavstu, Vaxjo i Turku. Rute na koje utiče nedostatak posade iz Beograda uključuju Basel, Heraklion, Larnaku i Santorini.

Avio kompanija iz Sarajeva smanjuje frekvencije prema Beauvaisu i otkazala je planove za pokretanje leta za London Luton, ali je ranije ove nedelje najavila stacioniranje drugog aviona u gradu od sredine decembra. Nadalje, prevoznik je smanjio frekvencije od Tuzle do Baden Badena, Memmingena i Beča. Iz Banja Luke su smanjene usluge za Eindhoven, dok su smanjeni i letovi iz Ohrida za Beč. Smanjivanje frekvencija avio prevoznika uticalo je i na njegovo poslovanje na hrvatskoj obali, pri čemu su frekvencije od Splita do Dortmunda, Gdanjska, Lutona, Rima i Beča snižene, dok su rezovi iz Dubrovnika Beč i Varšava.

Izvor:SEEbiz

Najčitanije