11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“YOUth Drive” – predstavljanje analize postojećeg stanja u oblasti  zagađenja vodnih tokova

Rijeka Ljuta – foto Z. Nikolić Boka News

U okviru “YOUth Drive” projekta, finansiranog od strane Evropske unije, u četvrtak 8. oktobra u hotelu “Cattaro” u Kotoru biće predstavljene analize postojećeg stanja u oblasti  zagađenja vodnih tokova, biće riječi o trenutnom stanju postrojenja za upravljanje otpadom, uz podatke o broju i lokaciji nelegalnih odlagališta.

Analiza je pripremljena, a objaviće se u formi publikacije i seta preporuka za zakonodavce sa područja Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaliva.

Cilj projekta je ukazati na značaj pravilnog upravljanja otpadom, a radit će se i na zaštiti vodnih putova na području Županije Zapadnohercegovačke (BiH) i Bokokotorskog zaliva (CG). Jedna od aktivnosti na projektu je i predstavljanje spomenute analize i seta preporuka.

Na prvoj od sedam planiranih edukacija, pored predstavljanja analize stanja na terenu, biti će predstavljen i uručen set detaljnih preporuka za zakonodavce, prilagođen za područja uključena u projekt.

Projekat financira Europska unija u okviru Programa Prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a implementira ga Udruga za razvoj okoliš i kulturu EKO ZH u saradnju sa partnerskom organizacijom NVO Naša Akcija iz Crne Gore, sa sjedištem u Kotoru.

Ukupna vrijednost projekta je oko 280.000 eura, od kojih Europska unija  financira oko 230.000 eura. Konferencija počinje u 12 sati.

Najčitanije