17 C
Kotor

Slušaj online radio

Za finansiranje Bolnice Meljine iz budžetskih rezervi čeka se mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije

Bolnica Meljine

Stečajni upravnik bolnice Meljine i resorno ministarstvo do 30. aprila moraju dostaviti dodatnu dokumentaciju Agenciji za zaštitu konkurencije kako bi ona omogućila državi da opredijeli dodatna sredstva za stabilno funkcionisanje bolnice Meljine, zaključak je sastanka koji je održan u Ministarstvu zdravlja u Podgorici.

Sastanku u Podgorici prisustvovali su ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, predsjednik Opštine Stevan Katić, predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Agencije za zaštitu konkurencije (AZZK), Zaštitnik državne imovine i stečajni upravnik bolnice Meljine Žarko Ostojić.

Prema riječima predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, jedan od glavnih zaključaka je da se Agenciji za zaštitu konkurencije, koja je u prethodnom periodu izrazila rezervisan stav po pitanju načina finansiranja Bolnice od strane države, odnosno iz ugla državne pomoći, dostavi dodatna dokumentacija.

– Dogovor je da stečajni upravnik bolnice i ministarstvo zdravlja dostave Agenciji dodatnu dokumentaciju kako bi ona mogla da da pozitivno mišljenje i na taj način da se prevaziđe problem finansiranja bolnice. Pored sredstava koje bolnica za pružene usluge dobija od Fonda zdravstva, nedostaje još oko 110.000 na mjesečnom nivou i upravo se sada radi o tome da se nađe mogućnost da država dodatno pomogne, dok se ne riješi stečajni postupak i raskid ugovora o privatizaciji bolnice. Optimista sam da će se ovo pitanje riješiti do 30. aprila jer smo postavili taj rok – kazao je Katić.

Podsjetimo, na nedavno održanoj sjednici SO Herceg Novi odbornicima je dostavljen dopis ministarske Borovinić Bojović u kome je navedeno da sredstva za izmirivanje dospjelih obaveza bolnice Meljine, Ministarstvo finansija može uplatiti iz budžetskih rezervi, uz prethodno dobijeno pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije.

Izvor:RTHN

Najčitanije