11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kod Tunisa potonuo brod sa 750 tona dizela

Brod – ilustracija

Teretni brod u kojem je bilo 750 tona dizela na putu iz Egipta za Maltu potonuo je u subotu kod jugoistočne obale Tunisa, no za sada nema curenja goriva, priopćio je glasnogovornik lokalnog suda, Mohamed Karray. Dodao je da će se sada “sastati povjerenstvo za sprečavanje katastrofa i odlučiti koje će mjere poduzeti”.

Tuniške vlasti su evakuirale sedam članova posade, gruzijskog kapetana broda, četiri turska pomorca i dvojicu iz Azerbejdžana. Posada je kratko sadržana u bolnici i potom smještena u hotel.

– ‘Xelo’ je u petak zatražio ulazak u tuniške teritorijalne vode zbog lošeg vremena, objavilo je ministarstvo zaštote okoliša. Upozorilo je kako da postoji rizik da gorivo iscuri u more te da ministarstva obrane, unutarnjih poslova, prometa i carina radi na sprečavanju moguće “pomorske, ekološke katastrofe u tom području”.

Brod sagrađen 1977. koji plovi pod zastavom Ekvatorijalne Gvineje isplovio je iz egipatske luke Damietta za Maltu. Oko sedam klometara od Gabeškog zaljeva u brod je počela prodirati voda te je strojarnica ubrzo bila poplavljena jer je razina vode dosegla dva metra.

Izvor:Hina

Najčitanije