9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Za obnovu dalmatinskih luka 48 miliona kuna

Zadar – Luka Gaženica – foto EPA

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je u Luci Gaženica u Zadru dodijelio 45 ugovora za gradnju i rekonstrukciju luka na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, vrijedne ukupno 47,7 milijuna kuna.

Ugovorima će se financirati gradnja, sanacija i rekonstrukcija objekata podgradnje u lukama otvorenima za javni promet, potom modernizacija, obnova i gradnja ribarske infrastrukture kao i sanacija i rekonstrukcija pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Dodao je kako ulaganja u luke i lučku infrastrukturu, obnovu riva i lukobrana na cijelom Jadranu iznose oko dvije milijarde kuna, 2016. godine to je bilo 25, a ove godine 105 miliona kuna.

Ugovori i sporazumi dodijeljeni su ravnateljima županijskih lučkih uprava Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, za 13 projekata na području luke Drage-Dugovača, lučice Plemići, luke Pag, Sv. Filip i Jakov i Sukošan na području Zadarske županije, u lukama Vrnaža i Bilice u Šibensko-kninskoj županiji, luke Kaštel Stari i Makarska u Splitsko-dalmatinskoj županiji te luke Račišće, Drače, Cavtat i Trpanj u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvor:Hina

Najčitanije