17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Za vikend 55 saobraćajnih nezgoda

Za vikend 55 saobraćajnih nezgoda
Policija

Na crnogorskim putevima je tokom vikenda evidentirano 55 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe poginule, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je u tim saobraćajnim nezgodama šest osoba teško povrijeđeno, a 19 lakše.

„Pripadnici saobraćajne policije su, od petka do danas, u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 174 prekršajne prijave i izdali 1.361 prekršajni nalog“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je saobraćajna policija privremeno oduzela 26 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključila iz saobraćaja.

Iz policije su rekli da je uhapšeno 59 vozača, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, kao i zbog ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od tog broja, kako su kazali, 43 vozača su uhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, a 12 zbog vožnje pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

„Četiri vozača su uhapšena zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, rekli su iz policije.

Kako su naveli, od ukupnog broja uhapšenih osoba, 14 ih je uhapšeno u Danilovgradu, deset u Podgorici i šest u Bijelom Polju.

Najčitanije