26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Za zdravstvo CG tri miliona eura od EU + 50 miliona dugoročne pomoći

CG EU

Evropska unija obezbijedila je tri miliona eura kako bi se odmah pomoglo crnogorskom zdravstvenom sektoru u borbi protiv koronavirusa, objavio je ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav. Iz Vlade su saopštili da su dogovorili i ubrzavanje 18 miliona vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević kazao je Crna Gora duguje zahvalnost Evropskoj uniji na efikasnosti u borbi protiv virusa Koviod 19.

“EU će zajedno sa Vladom CG obezbijediti 50 miliona dugoročne pomoći, kako bi se pomoglo sektoru zdravstva, ekonomiji i biznisa”, saopštio je Orav na Twitter nalogu.

Pomoć u teškim trenucima

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, EU i u teškim trenucima borbe protiv COVID-19 stoji sa CG i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa tri miliona kroz sistem UN. Dodaju da se istovremeno radi na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom.

“Dogovorili smo i ubrzavanje 18 miliona vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima”, navode iz Vlade.

Drljević: CG duguje zahvalnost EU

Crna Gora duguje zahvalnost Evropskoj uniji na efikasnosti u borbi protiv virusa Koviod 19, kazao je glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

“Odobreno nam je 3 miliona eura direktne pomoći zdravstvenom sektoru i 50 miliona eura dugoročnog odgovora u saradnji sa Vladom Crne Gore u vidu podrške zdravstvenom sektoru, ekonomiji i preduzetništvu!”, napisao je Drljević na svom Tviter nalogu.

Najčitanije