26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zajedno će pijeskom prihraniti šest plaža

Tivat plaža – Centar

Predstavnici Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Tivat i JP Morsko dobro obišli su kupališta na potezu od Lepetana do Krašića, radi sagledavanja postojećeg stanja i utvrđivanja potrebe dodatnog prihranjivanja ovih javnih prostora i kvalitetnije pripreme za predstojeću turističku sezonu.

Akcija je obuhvatila šest kupališta i to: Pijavica u Lepetanima, Donja Lastva kod crkve Sv. Roka, Tivat Centar – ispred bivšeg hotela „Mimoza“, Kalimanj – ulaz u lučicu, Župa kod palace Verona i Stari Krašići – Veliki jomac.

„Na osnovu detaljnog  prikaza postojećeg stanja javnih kupališta u pojasu od Lepetana do Krašića, predloga za njihovim unapređenjem, sa ciljem  da se ovi javni prostori na pravi i kvalitetan način pripreme za predstojeću ljetnju turističku sezonu, te shodno tome obezbijede osnovni uslovi za korišćenje od strane, kako lokalnog stanovništva, tako i gostiju iz inostranstva, neophodno je da Opština Tivat, pored 100 kubnih metara pijeska koje je obezbijedilo JP Morsko dobro, obezbijediti istu količinu pijeska za prihranjivanje“- navodi se u Izvještaju koji je sačinjen nakon obilaska. Uz količine pijednak koje je obezbijedilo Morsko Dobro, Opština će dodatno, zavinso od potreba, obezbjediti još od 5 do 40 kubika pijeska za nasipanje po kupalištu.

„Cijena utovarenog, transportovanog i nasutog pijeska iznosi 40 eura po kubiku, pa bi ukupan finansijski izdatak Opštine Tivat za prihranjivanje kupališta iznosio 4.000 eura.“- navodi se u izvještaju.

JP Morsko dobro Crne Gore, u posljednjih nekoliko godina, učestvuje u uređivanju javnih kupališta na teritoriji opštine Tivat, u pojasu od Lepetana do Krašića koja su na raspolaganju kako lokalnom stanovništvu, tako i gostima Tivta.

Izvor:S.L

Najčitanije