15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zakupci spriječili rušenje privremenih objekata na šetalištu u Budvi

foto RTV Budva

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom iz Podgorice jutros je došla da ukloni privremene objekte u zoni morskog dobra na donjem šetalištu ispod Glavne pošte u Budvi, koji nisu predviđeni Planom privremenih lokacija, a zakupci se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje.

Iako je Morsko dobro zvanično početkom februara pismeno obavijestilo sve zakupce da objekte uklone u roku od 15 dana, to do sada nije urađeno.

Kako su nam na terenu iz Republičke inspekcije kazali, oni rade po protokolu, na osnovu donešene odluke, koja podrazumijeva rušenje šest diskoteka i ostalih manjih trgovinskih objekata koji nisu predviđeni Planom.

Obzirom da danas nisu dobili asistenciju policiju, inspektori su se povukli sa terena, a ponovni dolazak najavili za sutra.

Sa druge strane, zakupci su ogorčeni, jer su se nadali pozitivnom ishodu ove situacije, tj. da će nastaviti sa radom makar, kako su istakli, do kraja oktobra.

Oni su pošli u policiju, kako bi najavili mirno okupljanje za sutra, kada je najavljeno i njihovo rušenje.

Kako nam je kazao jedan od zakupaca privremenog objekta, Savo Radonjić, oni su se okupili iz raloga što je turistička sezona na pragu, te da nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze njihovui objekti.

“Svi znamo da počinje karneval, a sa karnevalom zvanično počinje turistička sezona. Problem privremenih objekata traje već šest, sedam mjeseci i mi smo svih tih mjeseci u pregovorima sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja, koje je nadležno za ovu zonu”, kazao je Radonjić.

On je naveo da žele da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se povući sami.

“Ministar je bio decidan po ovom pitanju, ali je kasnije popustio, i kazao da ako se hoteli, Morsko dobro i Opština saglase, da se ljudima da period alternative do oktobra mjeseca”, istakao je Radonjić.

On je kazao da im je nezvanično i obećano da će im se, kako je kazao, pomoći da preguraju sezonu, ali inspekcija je odlučila da ipak danas krene sa uklanjnajnem tih objekata, o čemu zvaničnog saopštenja i zvanične odluke nema.

Radonjić je istakao da će se boriti da se objekti ne uklone do oktobra.

Izvor:RTV Budva
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije