23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaposleni hotela Regent učestvovali u čišćenju plaže Pecka na Luštici

Plaža Pecka čišćenje

Zaposleni hotela Regent Porto Montenegro učestvovali su danas u čišćenju plaže Pecka na Luištici. U akciji koja je dio ekološke inicijative “Let’s Do it Montenegro”, prikupljeno oko 4 kubika otpada, saopštili su iz Regenta.

“Drago nam je da smo se pridružili akciji koja ima za cilj da ukloni otpad sa plažnih područja, u ovom slučaju u opštini Tivat i da još jednom sa svojim sugrađanima na konkretan način doprinesemo aktivnostima na terenu i povećanju ekološke svijesti. Pripadamo grupaciji Intercontinental Hotels Group koja ima izuzetne programe društveno odgovornog poslovanja te nam je čast da i mi budemo lokalnih i globalnih pozitivnih praksi poslovanja.” Izjavila je ovom prilikom Žana Zeković, Menadžer za ljudske resurse u hotelu Regent Porto Montenegro.

Plaža Pecka čišćenje

Zaposleni hotela Regent će se takođe priključiti akciji čišćenja plaže Župa 15. septembra čime će se pridružuti inicijativi upućenoj od strane Knigstbridge škole koja je jedan od organizatora i učesnika akcije Internacionalnog dana čišćenja obale. Akcija je pomognuta je od strane Delegacije EU u Crnoj Gori, EU info centra i JP „Morsko dobro”, navodi se u saopštenju.

Obje akcije u kom zaposleni hotela Regent daju svoj doprinos, imaju za cilj skretanje pažnje na problem zagađenosti zemlje, mora i voda uopšte plastičnim otpadom i plastičnom ambalažom za jednokratnu upotrebu. Navdene inicijative organizovane su uoči svjetskog dana posvećenog čišćenju životne sredine “World Clean Up Day” koji se tradicionalno obilježava uoči i 15.septembra.

Plaža Pecka čišćenje

U ovoj akciji uključeno je 150 zemalja te oko 5 % populacije i milioni volontera. Istorija ovog već sad tradicionalnog događaja počela je 2007.godine kada se grupa od 620 volontera i 500 estonskih organizacija okupila oko ideje eliminacije otpada u toj zemlji. Razvoj ideje i mapiranje lokacija sa najviše otpada rezultiralo je impresivnim rezultatom: 3.maja 2008.je za svega 5 sati preko 50 hiljada ljudi odnosno 4 % estonske populacije sakupilo 10 hiljada tona otpada. Akcija je koštala pola miliona eura; regularnim aktivnostima Vladi Estonije bi bilo potrebno 22.5 miliona eura i tri godine da postignu identične rezultate

Najčitanije