13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Zatvor za državljane Indije i Kube: Ušli u Crnu Goru mimo prelaza, bez isprava

GP Vraćenovići – Deleuša – CG – BiH

Sudija suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je juče u hitnom postupku državljane Indije kaznio zatvorom u trajanju od po 16 dana.

“Sedmoro državljana Indije je kažnjeno sa po 400 eura jer je juče oko 12.30 časova prilikom rutinske kontrole policije utvrđeno da su na teritoriju Crne Gore ušli mimo zvaničnog graničnog prelaza, te da su boravili i kretali se u našoj državi bez putnih isprava”, navodi Đukanović.

Kako odmah po izricanju odluke nijesu platili novčane kazne, to su im po automatizmu novčane kazne preinačene u kazne zatvora u trajanju od po 16 dana, nakon čega su bez odlaganja upućeni u UIKS.

U odvojenom postupku, jednom kubanskom državljaninu je izrečena novčana kazna u iznosu od 200 eura, zbog nezakonitog boravka na teritoriji Crne Gore, koju je okrivljeni platio nakon čega je u posebnom postupku procesuiran od strane inspektora za strance.

“Svi okrivljeni su u odbranama naveli da su u Crnoj Gori boravili u tranzitu, te da im je krajnje odredište bila neka od zemalja Zapadne Evrope”, navodi Đukanović.

Najčitanije