21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Završni programi Praznika mimoze

Fešta od mimoze  ribe i vina
Fešta od mimoze ribe i vina

Podsjećamo na događaje preostale do kraja sedmice u sklopu 46. Praznika Mimoze 2015.

Povodom Praznika mimoze u sedmodnevnoj posjeti boravi dječji hor ansambla V.S. Loktev iz Moskve. Ansambl postoji 76 godina, poznat je kako u Rusiji tako i u inostranstvu kao jedinstven po svojoj formi i sadržaju.

Ovaj dvadesetočlani dječji hor, sa širokom repertoarom, koji vode ugledni ruski muzički pedagozi nastupiti će na koncertima 24. februara u Dvorani Park koncert pod nazivom Buđenje proljeća, nakon dodjele nagrada pobjednicima na literarnom konkursu i likovnom na temu bokeška trpeza , oko 18, 30 sati. Završni koncert pod nazivom «Песни наших сердец» – održaće se u Ruskom kulturnom centru, 26. februara sa početkom u 18 časova.

U srijedu 25. februara u Dvorani Park biće održana promocija zbirke pripovjedaka Olivere Doklestić, književnice i Predsjednice hercegnovske Prosvjete.

Predstava Veliki talas sa repertoara Zvezdara teatra 26. februar 20sati Dvorana Park i koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra 27. februar, petak u 20 sati. Ulaznice za predstavu su već u prodaji, a za koncert, besplatne, biće dostupne na blagajni dvorane Park od srijede.

Karneval HN
Karneval HN 2014

Do subote publika će biti u prilici da pogleda izložbu “Naša mila Boko”, na temu: bokeška trpeza.

U subotu se uz prigodan program i posluženje sudi novskom Krnevalu Vlastoljubu Dangubiću koga je grdno opisao Željko Černous, kolumnista Novskih Novina. Suđenje će uprizoriti ko drugi do glumci Hercegnovskog Pozorišta.

Karnevalska svetkovina počinje u subotu, na Škveru oko 10 sati, u 11 će krenuti povorka sa Glave od mula sa Gradskom muzikom, mažoretkama, trombonjeri, i svi koji hoće da se maškarani ili u civilnom odijelu pridruže fešti…

Sportski događaji ovog vikenda su boćarski (28.02. i 1.03.) I turnir u streličarstvu 1.03.

Najčitanije