16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog novih austrijskih pravila 100 britanskih turista vraćeno s granice

Austrija

Austrija je odbila dopustiti ulaz oko 100 britanskih turista u skijašku regiju Tirol zbog novih restrikcija za ulazak uvedenih uslijed širenja omikron varijante koronavirusa.

Po policiji u Innsbrucku danas putnici nisu mogli predočiti negativan PCR test ili dokaz o cijepljenju booster dozom cjepiva kad su stigli na gradski aerodrom jučer. Većina ih je odmah odletjela natrag.

Nova austrijska pravila za ulazak u zemlju na snazi su od subote za putnike iz Britanije, Nizozemske, Danske i Norveške zbog rasta broja slučajeva zaraze omikron vrijantom virusa u tim zemljama.

Putnici iz zemalja u kojima je raširena omikron varijanta moraju u karantenu ako ne mogu predočiti PCR test ili ako nisu cijepljeni tri puta.

Austrijski turizam i ugostiteljska industrija također se suočavaju s ranijim policijskim satom, koji je stupio na snagu danas. Vlada je prošli tjedan odlučila da će se barovi zatvarati u 10 navečer umjesto u 11. Vlasti su također otkazale planove za ukidanje policijskog sata na Staru godinu.

Nakon trotjedne karantene u studenom i prosincu, sedmodnevna stopa incidencije u Austriji nedavno je pala na oko 170. Međutim, stručnjaci uskoro očekuju ponovni rast zbog zaraznije omikoron varijante virusa.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije