4.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Združeni polumaturanti Risna, Prčanja i Radanovića defileom i zabavom obilježili kraj devetogodišnjeg školovanja

Generacija posebna po spremnosti da pomaže drugima


Još jedna uspješno završena godina, još jedna generacija izlazi iz osnovnih škola u Risnu, Radanovićima i Prčanju, a objedinjeni zajedno, polumaturanti, profesori, roditelji i prijatelji uživali su u druženju defileom kroz Kotor, a kasnije, bez roditelja i na zabavi u Poslovnom centru „Vukšić“.

Iz OŠ „Nikola Đurković“ u Radanovićima na zabavu dolazi 23 učenika-polumaturanata, 13 djevojčica, 10 dječaka, koje je ispratila i direktorka Mare Pržica.

-Danas smo ponosni i srećni da ih ispratimo, dva učenika su nosioci Diplome Luča, Vanja Nedović i Tijana Bubanja, koja je i Đak generacije, pet učenika su odlični (računajući i ta dva), saopštila nam je Vanja Bilafer, razredna starješinka devetog razreda.

Polumaturanti iz Risna

-Pored teorijskog dijela nastavnog programa tokom školovanja smo naučili da budemo složni, da pomažemo jedni drugima, da funkcionišemo kao cjelina. Žao mi je što se razdvajamo, ali se radujem što svako od nas nastavlja svojim putem, pratećii svoje želje. Već pet godina igram u Folklornom ansamblu „Nikola Đurković“ u Kotoru, odlično mi ide, time se za sada bavim samo u slobodno vrijeme, ali, ko zna, možda se jednoga dana posvetim samo folkloru. Upisaću Gimnaziju u Kotoru i nastojaću da nastavim sa aktivnostima u ansamblu, kaže Tijana Bubanja za Boka News.

Razredna starješinka Maja Vidović i Marina Ćirković, direktorka, ispratile su svoj razred od 23 učenika – polumaturanata OŠ „Veljko Drobnjaković“ Risan.

-Jedna jako uspješna i lijepa generacija, imamo  dosta i odličnih i vrlo dobrih i dobrih učenika, a imamo dvije „Luče“- to su Jovan Kuševija i Darija Guberinić. Ova su djeca posebna po tome što su bili prvenstveno dobri drugari, jedni druge su uvijek podržavali, što je veliki plus, jer to se ne viđa često, a oni pripadaju toj generaciji, uvijek spremni da jedno za drugo sve urade, ali takođe su posebna po spremnosti da učestvuju u svim vannastavnim aktivnostima. Osvajali su dobre rezultate i nije mi svejedno što se rastajem sa tako divnom djecom, kazala nam je prof. Vidović.

Prčanjski polumaturanti

Vrata Osnovne škole „Ivo Visin“ na Prčanju uvijek će biti otvorena za polumaturante koji sada, nakon devet godina, odlaze iz nje, poručila je direktorka Petra Ćetković obraćajući se slavljenicima na platou ispred Doma slobode na Prčanju.

– Bili ste dobri đaci, dobri ljudi, mislim da ste lijepo slušali vašu razrednu Tatjanu Došljak i pokušajte da ostanete tako. Imamo jednog polumaturanta „lučaša“ (Jovan Krivokapić), njih pet sa odličnim uspjehom i četiri sa vrlo dobrim, što je divan uspjeh, ali nama je važno što ste pokazali dobrim u mnogim školskim i vanškolskim aktivnostima. Ocjena nije bitna toliko koliko je važan taj vaš odnos prema nama i nas prema vama. Roditelji će imati dosta posla sa vama u srednjoj školi, to je druga sredina, drugi su nastavnici i drugari, veliki su izazovi i za vas i za roditelje, zato više sreće želim njima, a vama zdravlja i uspjeha, poručila je Ćetković.

/Tekst i foto: M.D.Popović/

Najčitanije