17 C
Kotor

Slušaj online radio

Žena u Grčkoj dobila kaznu za parkiranje od 6,6 miliona eura

kazna za parkiranje, ilustracija

Grčke lokalne novine Rodiaki su prije nekoliko dana objavile nevjerovatnu priču o događaju na ostrvu Rodos. Naime, jedna žena je u junu dobila kaznu za parkiranje, a kada je otvorila kovertu, šokirala se. Na kazni je pisalo da je dužna da plati iznos veći od 6 miliona eura za prekršaj nepropisnog parkiranja.

Tačan iznos na uplatnici je zapravo bio 6.648.444 eura, a kako pišu grčke novine, žena je inicijalno pomislila da se radi o kazni od 6.648 eura, što je i dalje ogroman iznos za bilo koju kaznu.

Ipak, kada je bolje pogledala, shvatila je da u nastavku nisu centi, već euri, pa joj je na neki način laknulo, jer je bila sigurna da se radi o vrlo čudnoj grešci. Već sljedeći dan posjetila je lokalnu upravu u gradu Rodosu, koja je i izdala kaznu. Nakon što je pokazala službeniku iznos koji treba da plati, uspjela je i da se našali. Izjavila je da njena kreditna kartica ne pokriva toliki iznos i da bi radije platila u kešu. Ipak, na kazni je pisalo da se gotovinom može platiti maksimalni iznos od 100 eura.

Kada je pogledao kaznu, blagajnik je umirio ženu i rekao da se sigurno radi o velikoj grešci. Poslije dodatnih provera, žena na kraju nije morala da plati ništa. Kako piše Auto Klub, uopšte nije jasno kako se desilo da neko izda kaznu sa ovolikim iznosom, a pretpostavlja se da se radi o nemaru ili grešci.

Najčitanije