15 C
Kotor

Slušaj online radio

Zimske kotorske karnevalske fešte od 3. do 25. februara

Kotorski karneval – foto Boka News

Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte održaće se od 3.do 25.februara 2024.g, a planiran je bogat i raznovrstan program.

Svečano otvaranje, uz podizanje karnevalske zastave, biće u subotu 27. januara u 14 sati na Prčanju, nakon čega će uslijediti Prčanjski karneval i dječiji maskenbal, u organizaciji NVO „Bope“ i MZ „Prčanj“.

Večernji program nastaviće se na gradskoj rivi koncertom Adija Šoša od 20h, u okviru Kotorskih zimskih svečanosti odnosno Kotor Winter Festa,  u saradnji sa Kulturnim centrom.

Karnevalske dane obilježiće i dvije papalade – prčanjska „Pašticada“ u Domu slobode 10.februara od 19h  nakon koje je planiran večernji koncert Stele Rado na kotorskoj rivi, i Karnevalska takmičarska njokada u ŠC „Kamelija“, 16.februara od  19 sati.

U saradnji sa ŠC „Kamelija“ 17. februara u 17.30h počeće  Dječiji maskenbal , a u večernjim satima u hotelu  Hyatt Regency Kotor Bay Resort – Crno bijela reduta.

Veliki maskenbal biće u petak, 23.februara od 21h  u P.C. “Vukšić”.

Zimske karnevalske fešte završavaju se u nedelju 25. febuara 2024.g velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala, koncertima lokalnih  bendova  – Vis Tetra i Toć i koncertom Crvene jabuke na Trgu od oružja.

Na dan karnevala izaći će i humorističko – satirični list „Karampana“.

Prčanjski karneval – foto Boka News Z.N.

Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista već se nalazi na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizacioni odbor Tradicionalnog  zimskog  kotorskog karnevala 2024.g. poziva sve zainteresovane karnevalske grupe i pojedince da podnesu zahtjev za novčanu nadoknadu za izradu maski.

U zahtjevu je potrebno navesti: – naziv karnevalske grupe (pojedinca), naziv maske, broj članova grupe, opis maske, broj žiro računa i kontakt telefon odgovornog lica.

Za grupne maske JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor obezbjediće pomoć u iznosu do 400,00 eura (pod grupnom maskom podrazumjeva se 6+ članova) a za pojedinačne maske biće izvdovjeno 40 eura po osobi.

Zahtjevi se mogu predati u prostorijama Kulturnog centra svakog radnog dana od 9 do 14 sati ili na mail kult.c.kotor@hotmail.com.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, a suorganizaror Turistička organizacija Kotor.

Najčitanije