21 C
Kotor

Slušaj online radio

Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana, Kristijan Sindik istrčao prvi od sedam maratona Split – Tivat

Splitski maratonac Kristijan Sindik i njegov tim službeno su danas, tačno u 07:00 sati, krenuli s Marjanskih vrata na sedmodnevnu utrku od Splita do Tivta u Boki Kotorskoj pod nazivom 7 maratona u 7 dana, a sve u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.

Na startu utrke Kristijanu su se pridružili brojni splitski trkači, maratonci i triatlonci, a na ruti preko park šume Marjan, trkačima se pridružio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

‘Jako dugo želio sam ostvariti ovaj pothvat, i kada sam kao onkološki bolesnik prije par godina ležao u bolnici, samo sam razmišlja o tome. Sada kada vidim koliko je ljudi došlo dati potporu, mogu samo reći da nam je uspjeh jedina opcija! Pozivam sve još jednom da se uključe u ovu akciju i da doniraju sredstva za Odjel dječje onkologije KBC-a Split’, izjavio je Kristijan Sindik, tvorac akcije 7 maratona u 7 dana.

Na Svjetski dan borbe protiv raka

Sindik će odraditi sedam dionica preko Ruskamena, Drašnica, Ploča, Stona, Orašca, Čilipa i doći do cilja na rivi Pine u Tivtu. Na svakom od tih punktova će prenoćiti pa sutradan nastaviti. Do Tivta je 295 kilometara, što je ukupna dužina sedam maratona (po 42.1 km).

– Već neko vrijeme tinjala je u meni ova ideja jer su Split i Tivat dva mjesta za koja sam vezan. Ja sam inače iz Tivta, bokeljski Hrvat, a u Splitu sam rođen – kaže nam Sindik oduzimajući nam iz usta naredno pitanje „Zašto baš Tivat”.

– Živim na relaciji Split – Tivat i oduvijek mi je bio san biciklom ili pješice spojiti te gradove. Ove godine, koja je specifična, to sam uspio. Čovjek se mora prilagoditi svim okolnostima, pa tako i u pandemiji. Trčao sam do svog sela, ženinog sela i napravio mnoge druge stvari koje možda nikad ne bih da nije bilo korone.

Humanitarno-sportski podvig

Ovaj humanitarno-sportski podvig zamišljen je tako da zainteresovani donatori kupuju kilometre na ruti, minimalna cijena jednog kilometra je 100 kuna ili 15 eura, a na raspolaganju je ukupno 295 kilometara. Svi zainteresirani učesnici ove akcije mogu donirati sredstva direktno uplatom na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Današnja, prva od sedam ruta od 42 kilometra, prolazi kroz Split, a odvijala se preko Bačvica, prema Stobreču, Podstrani, Dugome Ratu, Omišu, Nemiri i Stanićima sa završetkom u Ruskamenu, gdje će se Kristijan i njegov tim odmoriti i sutradan nastaviti prema Makarskoj.

Sve detalje i tok akcije možete pratiti na Facebook stranici utrke Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana, a kako je izgledao današnji početak utrke možete pogledati ispod teksta.

PRVI MARATON JE ISTRČAN!

Svaka čast Kristijanu i svim ostalim trkačima. Prvi maraton je istrčan. Sutra u 9:00 sati nastavljamo punom parom. Hvala vam što nas i dalje podržavate kupovinom kilometara!

Podsjećamo, moguća je kupovina kilometra od minimalno 100kn koje možete uplatiti na broj humanitarnog računa Dječje onkologije KBC-a Split: HR1424070003106794371, poručili su na FB stranici Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana

Najčitanije