5.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvanično otvaranje projekta Adriatik 42 u petak 28. oktobra

Dokovanje jahte – foto Adriatic Marinas

Projekat Adriatik 42 zvanično će biti otvoren u petak 28. oktobra, u 15 sati sati na prostoru nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela. Na ceremoniji će govoriti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Borda direktora Adriatik 42, Rade Antolović.

Kako je ranije saopštio Antolović, Crna Gora će otvaranjem projekta Adriatik 42, dobiti jedinstveni objekat za popravku i održavanje mega jahti, što će predstavljati početak nove ere razvoja jahting industrije u zemlji.

Projekat će ujedno značiti da će u Boki Kotorskoj, na svega nekoliko minuta, vlasnici jahti imati prestižnu luku za superjahte, Porto Montenegro, i mjesto za njihov remont po najvišim svjetskim standardima.

Cilj je da tokom prve godine rada opsluže 14 superjahti, a da se taj broj, kroz period od pet godina, poveća na 109.

Brodogradilište Adriatic 42

U projekat je uloženo preko 40 miliona eura, obezbijeđena je najbolja infrastruktura, poput plutajućeg doka nove generacije koji je dugačak 180 metara, širok 37 metara sa kapacitetom od deset hiljada tona teretnih plovila, što mu omogućuje da primi najveće svjetske jahte.

Kada je riječ o podršci državnih i lokalnih institucija, Antolović je saopštio da je ona u prethodnom periodu bila sveobuhvatna, što je neminovno uticalo na to da se ovog mjeseca može i zvanično pokrenuti projekat.

Najčitanije

rsojevka