15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvonko Bogdan i “Legende” na 54. Prazniku mimoze

Zvonko Bogdan

Koncert kralja tamburaške muzike, Zvonka Bogdana u Herceg Novom zakazan je za petak, 24. februara, u Parku mimoze, u okviru Dana Novog Sada. U subotu će nastupiti grupa “Legende” u okviru Riblje večeri.

Predstavljanje kulture i gastronomije glavnog grada Vojvodine na 54. Prazniku mimoze počeće u 11 časova prezentacijom specijaliteta vojvođanske kuhinje u Parku mimoze i šetnjom sa tamburašima do Belaviste. Od 15 časova u Gradskoj kafani biće organizovan tradicionalni novosadski ručak. Uslijediće otvaranje izložbe Osjeti duh Novog Sada u foajeu dvorane “Park” od 19 časova, a potom u parku „Boke“ koncert Zvonka Bogdana od 21 čas.

Kako napominju u Opštini Herceg Novi, u slučaju kiše, koncert će biti održan u dvorani “Park”.

“Program predstavlja nastavak bliske saradnje Herceg Novog i Novog Sada, zahvaljujući kojoj je ovaj grad predstavljen na Prazniku mimoze još daleke 1985. godine. Dan Novog Sada organizovan je u saradnji sa Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom tog grada”, navode u saopštenju,

Na tradicionalnoj Ribljoj večeri u subotu ove godine će nastupiti grupa “Legende”, prepoznata i voljena već više od 30 godina po svom spoju starogradske i etno muzike.

Uz njih, za dobru atmosferu će se pobrinuti domaće snage, klapa “Castel Nuovo”. Veče dobre hrane, muzike i plesa biće održano u subotu, 25. februara od 21 čas u Institutu “Dr Simo Milošević” Igalo. Ulaznice po cijeni od 35 eura, u koje je uključena večera, mogu se kupiti na blagajni dvorane “Park” i u Institutu.

Mimoza HN

Ovog vikenda biće održan i turnir u kartaškim igrama briškula i trešeta, koje su tipične za Boku i Herceg Novi. Tokom subote i nedjelje u konobi Kantula prijavljeni takmičari nadmetaće se u ovoj igri, koja je zbog svoje autentičnosti uvrštena u program Praznika mimoze.

Briškula i trešeta su igre kartama koje potiču iz Italije, igraju se u krajevima koji su bili pod mletačkom vlašću – Boki kotorskoj, Istri, Dalmaciji, a kod Novljana su se zadržale do danas. Za igranje se koriste posebne karte – “italijanke” i tršćanske karte (Carte Triestine).

Program “Mimoza u Vagonu” počeće sjutra u lokalu “Vagon” u Zelenici, maskenbalom na temu Peaky blinders 1920te/1930te, a za muziku će se pobrinuti novski bend “Low voltage”.

“Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uslova donijeta je odluka da neki programi na otvorenom planirani za ovaj vikend budu odloženi, iz razloga bezbjednosti učesnika i posjetilaca – drugi dio programa Mimoza u vagonu pomjeren je za naredni vikend, trka karića Karotrc biće održana 12. marta, a Winter flower događaj zakazan je za 1. april, a o novom datumu koncerta sastava Cubismo u Parku mimoze javnost će biti blagovremeno obaviještena”, navode organizatori.

Na sportskom programu 54. Praznika mimoze ovog vikenda su 38. Bućarski turnir Mimoza, 40. Međunarodni džudo Kup mimoze, 9. Memorijal Đorđe Konjević i 6. Kup mimoze u sportskoj i ritmičkoj gimnastici. Organizatori 54. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja festivala.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije