22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvuci harmonike i Aleksandar Sofronijević kao uvertira za naludju noć u Kotoru

Aleksandar Sofronijević u Kotoru

Novogodišnja predpraznična euforija u Kotoru je već uveliko počela. Kotor Winter fest tokom decembra mjeseca ugostio je brojna muzička imena, i time obradovao brojne turiste kao i lokalno stanovništvo. Veče pred novogodišnju noć, u Starom gradu nastupio je poznati harmonikaš i producent Aleksandar Sofronijević.

Poznati virtuoz na harmonici nastupio je u Kotoru sa svojim sastavom i na Trgu od oružja okupio brojne goste spremne za sjutrašnje odbrojavanje. Plesalo se i pjevalo u Kotoru uz brojne tradicionalne hitove i evergrine.

Kako je kazao neposredno pred nastup, Aleksandar je u Kotor stigao juče. Prema njegovim riječima obradovalo ga je predpraznično raspoloženje, novogodišnji duh koji se može osjetiti u Kotoru, kao i u okolnim mjestima.

Aleksandar Sofronijević u Kotoru

“Ovdje se osjećam kao kod kuće. Hajat je božanstven, Kotor takođe i uvijek ovdje rado dođem i na odmor, kao i van sezone. Za Kotorane i njihove gosti pripremili smo uglavnom pop program, ali biće tu za svakog ponešto”, kazao je on.

Pored džeza, Aleksandar je naglasio da ponajviše uživa u sviranju tradicionalnih srpskih nota.

“Po tom principu i radi moj bend, mi sviramo sve, od Šabana do Ekv – a. Naš naredni album će biti definitivno u narodnom fazonu, ali svakako možete očekivati od nas kvalitetnu muziku”, poručio je on.

Kao i uvijek, u Kotoru se mogu sresti turisti iz različitih krajeva svijeta, ali i regiona. Planinari iz Jagodine iskoristili su svoje planinarske rute kako bi svratili do Kotora i uživali u koncertu poznatog harmonikaša. Kao i tursiti, Kotorani su jako zadovoljnim brojnim dešavanjima u njihovom gradu.

Aleksandar Sofronijević u Kotoru

“Jako smo srećni kako se naš grad pripremio za predstojeće praznike. Ovakva muzička dešavanja zaista jesu nešto po čemu je Kotor prepoznat”, kazala je mještanka Kotora.

Kruna Kotor Winter festa koji su organizovali Turistička organizacija Kotora u saradnji sa Opštinom, svakako je večerašnji nastup hrvastke pop dive Severine, ali i repriza novogodišnje večeri kada će nastupiti Dino Merlin.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije