12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Opštine Kotor posjetio SZS i čestitao Međunarodni dan vatrogasaca

Kotorska Služba zaštite i spašavanja

“Zahvaljujem što ste nebrojeno puta bili naši heroji i što nas vašom plemenitošću činite ovako ponosnim, ne samo mene, već sve Kotoranke i Kotorane. Srećan sam što sugrađani na vas mogu računati u svakom momentu“, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, prilikom današnje posjete kotorskoj Službi zaštite i spašavanja kako bi im čestitao Međunarodni dan vatrogasaca.

On je istakao da nismo ni svjesni žrtve, opasnosti, ali ni volje naših vatrogasaca da nas zaštite i sačuvaju dok ne prisustvujemo jednoj od njihovih akcija.

“Imao sam priliku da prisustvujem borbi sa požarom koji je nedavno izbio na krovu palate Bjeladinović, a vi, ne znajući šta vas na toj visini čeka, uspjeli ste i tada da nas uvjerite da Kotor može računati na vas. Čestitam vam Međunarodni dan vatrogasaca u ime Opštine Kotor i svoje lično ime, sa željom da imate što manje posla“, zaključio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Načelnik kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić se zahvalio Predsjedniku što ih je posjetio na njihov praznik.

“I pored svega što nas je zateklo mi se pripremamo za predstojeću požarnu sezonu. U posljednje dvije godine ipak je preovladavalo spašavanje turista koji se nađu na njima nepoznatoj lokaciji. Mi ne možemo sa sigurnošću reći da ćemo se vratiti kući nakon intervencije, ali, službenici su dobro obučeni, imaju zaštitu za koju vjerujemo da će biti još bolja. Svjesni smo prioriteta s obzirom na situaciju u kojoj smo svi i mi ćemo se tako ponašati“, kazao je Mandić.

On je istakao i da se trude da koriste što manje sredstava iz budžeta, a Predsjedniku i upravi se zahvalio na brizi i pažnji koju pokazuju prema pripadnicima Službe zaštite i spašavanja, jer svaka intervencija nosi dozu rizika.

Danas je među profesionalnim bio i jedan dobrovoljni vatrogasac Dragan Marković koji, iako iako nastupa za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, želi da napreduje i jednog dana bude profesionalni vatrogasac.

Predsjednik Opštine Kotor čestitao je Međunarodni dan vatrogasaca svim i pripadnicima DVD „Bogoljub Brezić“ Perast.

Najčitanije