10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U Hrvatsku samo uz potvrdu da ste testirani na koronavirus

Karasović GP – foto Boka News

Sve osobe koje žele ući u Hrvatsku od sada će morati da imaju potvrdu da su testirani na koronavirus, poručila je direktorka Klinike za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević” Alemka Markotić, dodavši da test ne smije biti stariji od 24 sata.

“Oni koji će htjeti ući u Hrvatsku moraće napraviti u svojoj zemlji PSR test koji ne smije biti stariji od 24 sata. Samo s tom potvrdom moći će ući u zemlju. To je osiguranje. Test je visoko pouzdan, ali nije 100 posto siguran, pa moramo biti oprezni”, rekla je Markotić, za Dnevnik HRT-a.

Isto je potvrdio i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje, Krunoslav Capak, gostujući u Dnevniku Nove TV.

“Mi smo prije dosta vremena došli na mjeru da oni koji dolaze moraju ići u samoizolaciju na 14 dana. No, pokazalo se da oni koji rade u pograničnom području pitaju da prekinu samoizolaciju i to smo praktikovali neko vrijeme. To se pokazalo komplikovano, pa smo uveli da mogu doći na 72 sata. Za produženi vikend je ušlo u Hrvatsku nešto više od 2.000 ljudi. Sada će svako morati imati potvrdu da je napravio test na virus i samo pomoću takve potvrde će moći ući u Hrvatsku”, rekao je Capak.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš, ranije je kazao da su osobe koje su ušle u Hrvatsku tokom produženog vikenda ostvarile kontakte i na taj način doprinijele širenju zaraze.

Najčitanije