25 C
Kotor

Slušaj online radio

11. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare 2024.

11. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare 2024.
Fiumare foto Grad Rijeka

Započinje 11. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije FIUMARE 2024, koji će trajati od 11. do 14. septembra 2024. godine. Svečano otvorenje izložbe “Na rotama pomorske baštine” održat će se na riječkom Korzu s početkom u 10:30 sati.

Ova izložba obilježava 15 godina predanog rada na očuvanju i revitalizaciji pomorske baštine te 10 godina djelovanja „Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre – Tradicijska jedra Kvarnera i Istre“.

Nakon otvorenja izložbe, slijedi i svečano otvorenje festivala FIUMARE 2024. Muzej Grada Rijeke obilježit će Dan otvorenih vrata, a posjetitelji će u „Kockici” moći razgledati izložbu „Plavica, Tvornica za preradu ribe Cres” od 10 do 12 sati te ponovno od 16 do 19 sati (ulaz besplatan). U Palači šećera, posjetitelji će od 14 do 19 sati moći razgledati stalni postav posvećen pomorskoj baštini, koji uključuje eksponate poput Prvog torpeda na svijetu, Mornaričke akademije, Merike, te povijesti Rijeke, Jugolinije i Jadrolinije (ulaz slobodan).

Pozivaju se svi zaljubljenici u pomorsku baštinu da podrže najavljene programe i uživaju u bogatoj tradiciji Kvarnera, piše Fiuman.hr.

Najčitanije