15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

21. Kotorski ljetnji internacionalni karneval od 10. do 12. avgusta

Kotor – Karneval – fešte – foto Boka News

21. Kotorski ljetnji internacionalni karneval biće održan od 10. do 12. avgusta, najavljeno je iz Nevladinog udruženja NVU “Fešta“, koje je organizator manifestacije.

Podizanje karnevalske zastave na glavnom gradskom Trgu od oružja planirano je u četvrtak, 10. avgusta, u 21 sat, kada će ulicama Starog grada proći Gradska muzika i mažoretke. Nakon toga, na Ljetnoj pozornici u 21,30 sati biće upriličen 28. koncert mažoretki i aktobatik timova “Fešte“, pod nazivom “Svi smo mi fešta“.

U petak, 11. avgusta, ulicama Starog grada biće održan veliki abrum.

Potom su planirana dva koncerta na Trgu od oružja, prvi je benda „Polkaholiki“, koji će početi u 22 sata.

„Ovaj bend je nastupao u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, a u Crnoj Gori prvi put. Siguran sam da će svojim nastupom podići karnevalsku atmosferu i da će trg biti tijesan da primi sve one koji će željeti da čuju njihovo muziciranje. Potom će uslijediti koncert regionalne muzičke zvijezde, Nine Badrić, koji će početi u ponoć. To će biti uvod za sve što nas očekuje trećeg karnevalskog dana, u subotu 12. avgusta, kada je u 21 sat karnevalska povorka glavnom gradskom saobraćajnicom, uz veliki broj karnevalskih grupa iz regiona. Povorka kreće od Ljetnjeg bazena“, kazao je predsjednik NVU „Fešta“, Vasilije Bajrović.

U karnevalskoj povorci učestvovati će domaće i karnevalske grupe iz regiona, između ostalih, iz Srbije i Hrvatske.

Nakon karnevalske povorke fešta se nastavlja u Starom gradu, gdje će na Pjaci od sata prisutne zabavljati „Trio gušti“ i „Cubalcanica“.

„To su bendovi koji su prethodnih godina pokazali da znaju da naprave dobru karnevalsku atmosferu. Imamo i potvrde ugostitelja da će te večeri grad odisati mediteranskom i karnevalskom muzikom, pa sam siguran da će svi koji dođu Kotor, naš grad osjetiti karnevalski, onakvim kakav jedino može biti u vrijeme karnevala i da će se lijepo provesti“, ističe Bajrović.

Internacionalni kotorski ljetnji karneval  – foto Boka News

Najavljuje da će u subotu, 12. avgusta, saobraćaj na potezu od Ljetnjeg bazena do kružnog toka kod glavne Pošte, zbog prolaska karnevalske povorke, biti zatvoren od 20 i 45 minuta. Takođe, priobalni put od samoposluge „Aroma“ u Dobroti do Ljetnjeg bazena biće zatvoren od 14 sati do završetka karnevalske povorke.

„Molimo sve za strpljenje, a  mi ćemo pokušati da karnevalska povorka što kvalitetnije i brže prođe“, zaključio je Barjrović.

Pokrovitelji karnevala su Turistička organizacija (TO) Kotor i Opština Kotor.

Najčitanije