15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu – “Sipa” najuspješnija

22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu

U organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore proteklog vikenda u Igalu održan je 22. Kup mimoza u sprtskom ribolovu. Ova sportska manifestacija koje se tradicionalno održava u sklupu proslave Praznika mimoze, je ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije u februaru odložena za jun.

Na Kupu je učestvavalo je 18 tročlanih ekipa iz Crne Gore. Po prvi put  nije bilo ekipa iz inostranstva za što je opet „krivac“ cornona virus.

22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu

Takmičenje je u nešto skraćenom obimu održano u sve tri planirane discipline sportskog  ribolova. Prvo mjesto u disciplini „štapom iz barke“ osvojio je Marko Vujisić iz KSR „Ribar“ Baaošići  sa 8.750 bodova. Drugi je bio Božidar Buzić iz  KSR „Sipa“ Tivat sa 4.634 a treći Marko Radosavljević  iz KSR „Igalo“ sa 4.406  bodova. U disciplini „tunjom iz barke“ najuspješniji je bio Dragan Pavlović (KSR  „Bokeška jedra 1999“ Đenovići) sa 6.542 boda, srebrna medalja pripala je Igoru Matkoviću (SRK „Pagar“ Tivat) sa 2.142, a bronzana Ljubinku Vrbnjaku(KSR „Sabljarka“ Meljine) sa 1.916 bodova. U ekološkom ribolovu ( „uhvati, upiši, vrati u more) pobjedio je Predrag Tasić (KSR „Ama“ Kostanjica), drugi je bio Ivan Dejanović (KSR „Delfin“ Budva), a treći Radovan Popović ( KSR „Sipa“ Tivat)

Na osnovu rezultata u sve tri discipline ekipni pobjednik 22. Kup mimoza  je ekipa

22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu

Sipa (Božidar Buzić, Tomo Cvjetković, Radovan Popivić) sa 10 plasmanskih  bodova, drugo mjesto pripalo je  ekipi Delfin II  sa 17 , a treće Igalo I sa 18  plasmanskih bodova.

Nagradu firme „Una“ Tivat (vaučer za kupovinu ribomaterijala u prodavnici „Sipa“) dobio je Marko Vujisić (KSR „Ribar“)za ukupno  ulov od 8.750 gr, a pehar za najveću ulovljenu ribu Vaso Terzić  (KSR „Bokeška jedra 1999“) za fratra teškog 268 gr.

22. Kup Mimoza u sportskom ribolovu

Uspješan  tehnički organizator bio je KSR „Igalo“ uz pomoć drugih klubova iz opštine Herceg Novi.

Najčitanije