13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova novogodišnja dekoracija na ulicama Herceg-Novog

Herceg Novi
Herceg Novi

Novogodišnje i Božićne praznike Herceg-Novi će ove godine dočekati sa novom uličnom dekoracijom. Nabavku novih svjetlosnih elemenata i drugih ukrasa finansiraće Turistička organizacija Herceg-Novi, a za poslove na terenu biće zaduženi zaposleni u Komunalno-stambenom preduzeću.

Nova ulična dekoracija biće postavljena u Njegoševoj ulici (do fontane na Toploj), na Trgu „Nikole Đurkovića“, Belavisti, kao i na Škveru – od spomenika Tvrtku I Kotromaniću do Jedriličarkog kluba “Jugole Grakalić”. Posebna pažnja biće posvećena ukrašavanju Stepeništa 28. oktobra, koje povezuje glavni gradski trg, Škver i park Boka. Ukrasi će zasijati i u dijelu Igala, od parkinga na mjestu bivšeg “Tamarisa” do “Galeba”, na glavnoj autobuskoj stanici i kružnom toku u Meljinama.

Na Trgu „Nikole Đurkovića“ biće postavljena nova, prirodna jelka, takođe ukrašena novim svjetlosnim elementima. Prošlogodišnja jelka će krasiti neko drugo mjesto, na kojem postoji mogućnost montiranja.

Nova Godina
Novogodišnja dekoracija

Pored novog, na novskim ulicama naći će se i 30-ak elemenata prošlogodišnjih ukrasa, koji su i dalje u dobrom stanju.

Procedura nabavke je počela, a tačna vrijednost ove investicije znaće se po završetku.
Za postavljanje ukrasa biće neophodno desetak radnih dana, u zavisnosti od vremenskih prilika i trebalo bi da bude završeno do polovine decembra.

Najčitanije