15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Italijani grade Portonovi za 305 miliona eur-a

Azmont-Pizzarotti
Azmont-Pizzarotti

Nakon zaključivanja tendersa kompanija Azmont Investments, je odbarala glavnog izvođača radova na rizortu Portonovi u Kumboru i potpisala ugovor sa Impresa Pizzarotti & C. S.P.A. vrijedan 305 miliona eur-a.

‘’Nakon transparentnog i dugog tenderskog procesa, kao investitor donijeli smo odluku o najboljem u ovoj oblasti za nas. Impresa Pizzarotti ima veliko međunarodno iskustvo u izgradnji visoko-luksuznih rezidencija, hotela i multi-funkicionalnih projekata širom svijeta. Naredne 3 godine, naročito 2016. i 2017. karakterisaće veliki broj aktivnosti u oblasti izgradnje.’’, kazao je Ahmet Erentok, predsjednik borda direktora kompanije Azmont Investments.

„Krajem 2016. godine očekujemo da hotel One&Only bude završen, a da u 2017. godine počnemo da radimo na njegovom enterijeru. Nadamo se prvom otvaranju u januaru-februaru 2018. godine. A zvaničnom početku rada hotrela “One&only” radovaćemo se u maju ili junu 2018. godine“ – kazao je Erentok.

Azmont-Pizzarotti
Azmont-Pizzarotti

Radovi na marini napreduju i već je osam odsto šipovanja završeno, kao i 81 odsto zemljanih radova. Izgrađena je i betonska konstrukcija za prve četiri zgrade u dijelu „Lower Village“ (Donje selo).

Azmont-Pizzarotti
Azmont-Pizzarotti

„Projekat podrazumijeva veliki prirodni rizort u Boki Kotorskoj, čime postaje mjesto prvog One&Only-ija na Mediteranu, uz značajan doprinos ekonomiji i turizmu u ovome dijelu. Ovo je i razlog što smo ponosni da započnemo projekat sa tako važnim operatorom, koji je svjetski lider, i da stavimo na raspolaganje našu ekspertizu i znanje u menadžmentu građevinskih radova“ – kazao je Paolo Pizzarotti, predsjednik upravnog odbora kompanije Impressa Pizzarotti.

 Azmont-Pizzarotti
Azmont-Pizzarotti

Najčitanije