17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

U planu stanice za rentiranje bicikala i sportsko-rekreativna zona na Vrbanju

Foto Rent-a-bike stanica
Foto Rent-a-bike stanica

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog nastavlja intenzivno da radi na projektima koji bi trebalo da poboljšaju i modernizuju gradsku infrastrukturu. Istovremeno, u planu su i projekti valorizacije hercegnovskog zaleđa, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Agencijom za zaštitu Orjena.

Direktor Agencije Nikša Grgurević rekao je da bi uskoro, uz sadašnje info punktove Tursitičke organizacije, mogla početi dogradnja malih stanica za rentiranje bicikala.

– Za početak planiramo dvije takve stanice, a ukoliko se one pokažu opravdanim, nastavićemo taj projekat i na drugim lokacijama. To bi trebalo da doprinese kvalitetu turističke ponude, promociji zdravih stilova života, očuvanju životne sredine i rasterećenju gradskog jezgra od saobraćaja – rekao je on.

Ideju o stanicama za rentiranje bicikala podržalo je čak 97 odsto građana Novog, u anketi koju je Agencija sprovela na društvenim mrežama.

Takođe, u planu je i izgradnja terena za košarku i fudbal i jednog dječijeg igrališta na izletištu Vrbanj.

Vrbanj igralište
Vrbanj igralište

– Sportsko-rekreativni sadržalji na Vrbanju će omogućiti djeci i roditeljima da više borave u prirodi. Izrada projekta je u toku, a sa realizacijom bi trebalo da krenemo odmah nakon zimske sezone – ističe Grgurević.

Najčitanije