24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

CZIP – dođite da uživate u bogatstvu Tivatskih solila

Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) pozvao je građane da posjete Tivatska solila, koje od nekadašnje deponije otpada, poprimaju izglede uređene ekoturističke destinacije, osposobljene da posjetiocima pruži konkretne sadržaje.

Čekaju vas patke, čaplje, baljoške, više ptica iz familije šljukarica. Čeka vas prvi i jedini florističko – faunistički rezervat prirode u Crnoj Gori. Osim najstrožijeg stepena zaštite na nacionalnom nivou, ovo područje zaštićeno je i međunarodim konvencijama.

“Čeka vas prvi i jedini florističko – faunistički rezervat prirode u Crnoj Gori. Osim najstrožijeg stepena zaštite na nacionalnom nivou, ovo područje zaštićeno je i međunarodim konvencijama. Na solilma vas čeka kompletna turistička infrastruktura – obnovljeni mostovi, osmatračnice za ptice i parkovski mobilijar”, navodi se u saopštenju.

Na solilma vas čeka kompletna turistička infrastruktura – obnovljeni mostovi, osmatračnice za ptice i parkovski mobilijar. Pogledajte video i uvjerite se da solila vrijedi posjetiti!

Uspješna saradnja Javnog preduzeća “Morsko dobro”, upravljača ovog područja, Opštine Tivat, Turističke organizacije Tivta i Centra za zaštitu i proučavanje ptica, biće uskoro krunisana i otvaranjem infopunkta na solilima.

Solila
Solila

Od nekadašnje deponije otpada, Solila poprimaju izglede uređene ekoturističke destinacije, osposobljene da posjetiocima pruži konkretne sadržaje. Preobražaj ovog područja najbolji je primjer rezultata postignutih uspješnom saradnjom civilnog sektora i državnih institucija.

Najčitanije