14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

“Pozdrav gradu” i Moto Mrazevi

Deda-Mraz-HN
Deda-Mraz-HN

U parku Boka za nedjelju, 20. decembra zakazane su aktivnosti pod nazivom “Pozdrav gradu”, u organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu u saradnji sa nevladinim organizacijama Herceg-Novog.

Planirano je od 11 do 14 sati kićenje malih borova, trka Djeda Mrazova, radionice za izradu ukrasa za jelku, čestitki i pisanje pisama Djeda Mrazu. U ovom djelu programa učestvovaće organizacije koje se bave  edukacijom, ekologijom, djecom i mladima, ali i  Moto Mrazevi – Djeda Mrazevi koji tradicionalno za vrijeme praznika nose poklone djeci u Dječijem domu “Mladost”. Oko 100 Djeda Mrazova na motorima će ove godine na svom putu do Bijele prvi put imati defile od Igala do Dvorane Park.

Izložba radova i prezentacija proizvoda ili usluga,  održaće se u foajeu Dvorane Park, od 11 do 18 sati, nakon čega je planiran kulturno-umjetnički program. Ulaz je slobodan, a učestvovaće nevladine organizacije “Lira”, “Avenir” i “Zrak sunca”, kulturno umjetnička društva “Igalo”, “Ilija Kišić” i “Sloga”, kao i Kulturno-sportski centar “Diano” i Umjetnički centar “As”.

U programu će učestvovati oko 40 nevladinih organizacija sa teritorije grada. Poziv za učešće upućen je i Volonterskom klubu JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”, a kao gosti su pozvani štićenici Dječjeg doma “Mladost”, saopšteno je iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu. Pozivaju sve roditelje i djecu da dođu na druženje u nedelju, učestvuju u nekoj od aktivnosti, posjete  izložbu ili prisustvuju kulturno-umjetničkom programu.

Najčitanije