15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Regentu“ stiglo pregršt priznanja sa svih meridijana

Hotel Regent
Hotel Regent

Za godinu ipo dana rada, hotel „Regent Porto Montenegro“ u istoimenom tivatskom nautičkom centru, ugostio je preko 9.500 turista sa svih meridijana i etablirao se kao jedan od najupečatljivih novih članova lanca hotela prestižnog internacionalnog brenda „Regent“.

Ultraluksuzni butik-hotel ranga pet zvjezdica skoro da je potpuno rasprodat za predstojeće novogodišnje praznike, a u narednoj godini u njegovoj ponudi uživaće i turisti sa emitivnih destinacija koje do sada nisu bile karaktersitične za crnogorski turizam, poput Južne Amerike, SAD, Bliskog i Dalekog Istoka- čulo se juče na radnom doručku sa novinarima koji je priredio menadžment hotela „Regent“. To je bila prilika da se ovdašnjoj javnosti predstavi i nedavno imenovani novi direktor prodaje u tom hotelu,Roko Palmić. Ovaj Austrijanac hrvatskog porijekla iza sebe ima impresivnu karijeru u visokoj hotelskoj industriji jer je radio za lance „Regent“, „Hyatt“, „Radison“ i „Marriott“ u Beću, Zagrebu, Pragu, Dubrovniku i Splitu.

„Za 18 mjeseci rada dobili smo ukupno 17 prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja za kvalitet naših usluga, osoblja i samog objekta. Posljednja je stigla upravo ovih dana iz Slovenije od poslovne revije „Kongres“ koja nas je proglasila za najbolji luksuzni hotel za kongrese i konferencije u regionu. Posebno nas raduje to što nam je nagradu dodijelio žiri koji je naš hotel posjetio bez ikakve prethodne najave i koji nam je pristupio kao običan korisnik naših usluga, a kasnije nam od mogućih maksimalnih 5, dao ocjenu 4,9 što je najviše od svih hotela u regionu.“- kazala je portparolka „Regent Porto Montengra“ Elena Ljiljanić dodajući da je nedavno i njihov restoran „Dining Room“ proglašen za jedan od 15 najboljih hotelskih restorana u svijetu od strane ruskog izdanja prestižnog magazina „Conde Nast Traveller“. U godini na izmaku World Luxury Hotel Award (Oskar luksuznog turizma u svijetu) dodijeljen je hotelu „Regent Porto Montenegro“ u kategoriji Najbolji novi luksuzni hotel Evrope.

Sa pressa u Regentu
Sa pressa u Regentu

Trip Advisor i drugi slični sajtovi inače, prosto vrve od pohvala i najboljih ocjena koje su tivatskom „Regentu“ ostavili njegovi gosti iz mnogih zemalja svijeta. Među VIP gostima koji su ljetos uživali u njemu bio i jedan od najuticajnijih ljudi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, šeik Ahmed bin Saed Al Maktum, predsjednik najbrže rastuće svjetske aviokompanije „Emirates“.

U menadžmentu ovog hotela koji je uz „Aman Sveti Stefan“ nešto najluksuznije i najekskluzivnije što trenutno nudi crnogorska hotelska industrija, veoma su zadovoljni činjenicom da su uspjeli privukli i prve goste iz nekih od za Crnu Goru, do sada potpuno nekarakterističnih zemalja.

Hotel Regent
Hotel Regent

„Brazil je potencijalno vrlo jako tržište jer su oni već dolaze u Hrvatsku i Crna Gora sa svojom „zeleno-plavom“ ponudom lijepe obale, planina, jezera i šuma im je jako interesantna, isto kao i turistima iz Dubaija, Katara, Saudijske Arabije i drugih zemalja Persijskog zaliva kojima će Crna Gora uskoro biti znatno dostupnija zahvaljujući direktnoj liniji koju će otvoriti kompanija „Flydubai“. Tu je i tzv. high-end kinesko tržište, kao i za nas veoma bitno tržište SAD.“- kazao je direktor prodaje „Regent Porto Montenegra“ Roko Palmić. On je kazao da je struktura gostiju u tvatskom „Regentu“ proteklih godinu dana bila veoma diverzifikovana i da su brojnošću prednjačili gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Ukrajine, Rusije, Francuske i SAD.

Aktuelni zategnuti politički odnosi Crne Ghore i Rusije ne održavaju se negativno na posjetu ruskih gostiju dubljeg džepa.

Roko Palmić
Roko Palmić

„Naprotiv, zbog svega ovoga što se događalo u Egiptu i Turskoj, buking sa ruskog tržišta nam je u značajnom porastu i mislim da ćemo ne samo mi, već i dobar dio dcijele crnogorske turističke industrije dogodine imati veliki rast posjete sa tog tržišta.“- istakao je Palmić dodajući da „Regentu“ ne predstavljaju konkurenciju drugi prestižni hotelski brendovi koji najavljuju svoj dolazak u Crnu Goru „jer će oni doprinijeti promociji cijele te destinacije na kojoj će onda biti dovoljno posla za sve“.

„Bitno nam je da se Crna Gora što bolje poveže u aviosaobraćaju sa svijetom, pa stoga veoma pozdravljamo dolazak „Easy Jeta“ koji će dogodine iz Mančestera letjeti za Tivat. Nadamo se da će to uskoro biti slučaj i sa linijom sa lonodnskog aerodroma Stansend, a radujemo se i dolasku „Flydubaia“. Žao nam je što tokom zimske sezone nema saobraćaja sa Skandinavijom jer je to sjajno tržište koje bi upravo u tom periodu punilo ovdašnje hotele, pa bi država trebala razmisliti i dovođenju nekog skandinavskog lou-kost prevoznika poput „Norwegiana“ – istakao je Palmić.

Izvor:S. L.

Najčitanije